Деснянці взяли участь у Марші миру

  Деснянці взяли участь у Марші миру : [до Міжнародного дня миру ветерани та учнівська молодь району взяли участь у традиційному марші] // Хрещатик. – 2012. – 25 верес.
 
Деснянці взяли участь у Марші миру

 У рамках відзначення Міжнародного дня миру ветерани та учнівська молодь Деснянського району взяли участь у традиційному Марші миру, який пройшов за участю представників міської влади, ГО ветеранів війни, праці, збройних сил, колишніх в’язнів фашистських концтаборів, дітей війни, інвалідів, воєнних конфліктів.
 Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника воїнам-афганцям і пройшли святковою ходою до Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років, під стінами якого відбувся урочистий мітинг. Ветерани ділилися спогадами про воєнні лихоліття, враженнями від перемоги, закликали берегти мир.

 Нагадаємо, що Міжнародний день миру відзначається відповідно резолюції Генеральної Асамблеї ООН щороку 21 вересня. Цього дня всіх учасників воєнних конфліктів закликають припинити вогонь і відмовитися від насильства. Марш Миру — це можливість для людей усіх національностей, культур та ідеологій виразити готовність об’єднати зусилля для встановлення міцного миру. У Європі Марш миру підтримують 25 країн. В Україні така урочиста хода відбувається вчетверте.

 
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter