Сухорончак, Наталка. На Лівому березі покращилася транспортна інфраструктура

  Сухорончак, Наталка. На Лівому березі покращилася транспортна інфраструктура : [відкритий оновлений автобусний маршрут № 63, від станції метро “Червоний хутір” до станції метро “Чернігівська”, проляже через вулиці Шолом-Алейхема, Мілютенка, Лісовий проспект та вулицю Маршала Жукова] // Хрещатик. - 2012. – 22 серп.
 
На Лівому березі покращилася транспортна інфраструктура
images
За сприяння секретаря Київради Галини Гереги відбулося відкриття оновленого автобусного маршруту № 63
 

 У Києві триває оновлення громадського транспорту. Зокрема уже цього року автопарк міста поповнять 500 нових автобусів та тролейбусів. Водночас вдосконалюється мережа руху. Вчора, завдяки сприянню заступника Київського міського голови — секретаря Київради Галини Гереги, відбулося відкриття подовженого маршруту автобуса № 63, який тепер курсуватиме від станції метро “Червоний хутір” до Лісового масиву і значно покращить сполучення для мешканців цього куточку столиці.

 Автобусний маршрут № 63 — “Станція метро “Червоний хутір” — “Станція метро “Чернігівська” подовжили на 4,2 км до вулиці Космонавта Волкова. Відтепер він проляже через вулиці Шолом-Алейхема, Мілютенка, Лісовий проспект та вулицю Маршала Жукова. Там працюватимуть 16 комфортабельних автобусів, які курсуватимуть з інтервалом руху в години пік 5-6 хвилин, в інший час — 10 хвилин. Як розповіла заступник Київського міського голови — секретар Київради Галина Герега, прохання про подовження маршруту надійшло до неї від місцевих мешканців.

 “Я добре знаю проблеми, які є у цьому районі, зокрема незручне транспортне сполучення. До сьогодні мешканці Лісового проспекту та вулиці Волкова, щоб дістатися з ринку “Юність” додому, були змушені йти по кілька кілометрів, з важкими сумками, — зазначила Галина Герега. — Я звернулася до голови КМДА Олександра Попова — і він підтримав ідею подовження маршруту, отже, побажання людей виконано”.

 Одними з перших пасажирів оновленого маршруту № 63 стали Галина Герега, генеральний директор КП “Київпастранс” Микола Ламбуцький, представники ГУ траспорту та зв’язку КМДА.

“Я поспілкувалася з пасажирами, серед них багато пенсіонерів, для яких цей маршрут дуже зручний. Міська влада буде і далі працювати на розвиток транспортної мережі не лише Лісового масиву, а й Києва загалом”, — наголосила Галина Федорівна.

 За словами Миколи Ламбуцького, завдяки подовженню автобусного маршруту № 63, ним зможуть користуватися значно більше киян. Загалом КП “Київпастранс” планує із березня 2013 року запустити на Лісовому масиві ще й новий тролейбусний маршрут.

 “Я дуже радий, що 63-й автобус курсуватиме до вулиці Волкова,— розповів пенсіонер Спепан Петрович.— Для людей похилого віку — це справжній подарунок, адже тепер стане зручніше і швидше добиратися і на ринок, і до метро. Колись до нашого мікрорайону ходило кілька автобусів, але згодом їхні маршрути змінили, і ми опинилися на узбіччі транспортних потоків. Нині ж хочу подякувати всім керівникам, які допомогли відновити нам автобусне сполучення”.

 
Наталка СУХОРОНЧАК “Хрещатик”
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter