"Київенерго" замінила майже три кілометра тепломереж на вул. Сабурова

"Київенерго" замінила майже три кілометра тепломереж на вул. Сабурова : [тепломережі  пролягають від ЦТП до житлових будинків на вул. Сабурова, 5, 11 і 11-а у Деснянському р-ні] // Хрещатик. – 2012. – 25 верес.
 
"Київенерго" замінила майже три кілометра тепломереж на вул. Сабурова
images

 Фахівці ПАТ "Київенерго" замінили 2,8 км мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання у Деснянскому районі столиці. Вони пролягають від ЦТП до житлових будинків на вул. Сабурова, 5, 11 і 11-а. Реконструкція розподільчих мереж (діаметром від 57 до 219 мм) полягала у їхній повній заміні з використанням сучасних технологій. Зокрема, мережі гарячого водопостачання перекладені пластиковими трубами, опалення — попередньо ізольованими трубами (ПІТ-технологія). Загальна вартість робіт становить понад 6,5 млн гривень (без ПДВ). На прибудинкових територіях уже частково відновлений благоустрій. Мережі до цих 3-х будинків були прокладені в кінці 1980-х років у період масової забудови Троєщини. Застосовані тоді технології прокладення інженерних комунікацій та намивні піщані ґрунти призвели до швидкої корозії та зношеності труб. Так, протягом 2008—2011 років на них загалом сталося 82 пошкодження.

 "Критичний стан мереж на вул. Сабурова особливо виявився під час старту минулорічного опалювального сезону. Тоді при запуску теплоносія пошкодження траплялися по декілька разів на добу. Комплексна заміна мереж, яку компанія здійснила цьогоріч, дасть позитивний результат, який кияни відчують уже за кілька тижнів", — переконаний перший заступник технічного директора — головний інженер ПАТ "Київенерго" Юрій Гладишев.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter