У Деснянському районі розширюватимуть мережу дошкільних закладів

  У Деснянському районі розширюватимуть мережу дошкільних закладів : [відновлення роботи 10 груп, нововведення в організації навчально-виховного процессу] // Хрещатик. – 2012. – 3 лип.
 
У Деснянському районі розширюватимуть мережу дошкільних закладів
images

 У Деснянському районі склалась чітка система дошкільної освіти, до якої входять 58 ДНЗ, 6 шкіл-дитячих садків та 5 спеціалізованих навчально-виховних комплексів з поглибленим вивченням англійської мови.

 Для суттєвого розширення мережі ДНЗ до вересня планується відновлення роботи 10 груп за рахунок вивільнення приміщень, що перебувають у оренді, поступової реорганізації шкіл-дитячих садків, ремонту аварійних та вільних будівель. З цією метою вже у 2012 році не проводився набір учнів до перших класів школами-дитячими садками "Едельвейс", "Світанок", "Юніор", "Оріяна".

 Очікуються нововведення і у організації навчально-виховного процесу. Зокрема, заплановано впровадження у роботу ДНЗ нової програми для дітей старшого дошкільного віку "Впевнений старт", розроблення та запровадження медіаосвіти, створення інформаційних дошкільних програм, широке впровадження інформаційно-комп’ютерних технологій, підключення до мережі Інтернет, створення власного сайту.

 Крім того, у ДНЗ № 301 та № 767 з 1 січня вже працюють групи з інклюзивною формою навчання та виховання дітей з синдромом Дауна, де створені належні умови для соціальної адаптації цих дітей у середовищі здорових дошкільників.

 На сьогодні у ДНЗ Деснянського району перебуває 13 тисяч 653 дитини.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter