22.11.2012

Цей дивовижний і чарівний світ книжок

«Увійшли ви обережно
У країну цю безмежну.
Скрізь полиці – аж до стелі,
А на них – байки веселі.
Хочеш – вірші, хочеш – казки,
Вибирай собі, будь ласка!»


22 листопада дитячий гомін заповнив бібліотеку № 119. Для першого знайомства з бібліотекою завітали вихованці старшої групи № 9 школи-дитсадка «Лісові дзвіночки».

Бібліотекарі радо зустріли гостей і запросили до мандрівки у Книжкове Королівство – дитячу бібліотеку. В ігровій формі діти ознайомилися з правилами користування бібліотекою, бережливим ставленням до книжок, із задоволенням прослухали віршики про бібліотеку.

Для більш цікавого і пізнавального знайомства з книжковим фондом бібліотекарі запропонували дошкільнятам вікторину «Книголюбчики та казкознавчики».  Разом із бібліотекарями малята пригадали улюблених літературних героїв: Колобка і Курочку Рябу, Вінні-Пуха і Карлсона, Чебурашку і Крокодила Гену, Червону Шапочку і Білосніжку, а правильні відповіді юних читачів супроводжувалися показом відгаданих книжок із кольоровими ілюстраціями та врученням  призів і значків «Друг бібліотеки».

З цікавістю дошкільнята розглядали книжки з виставки «Поки є діти – будуть казки», оформленої до 105-річчя від дня народження шведської письменниці Астрід Ліндгрен, та виставки «Про дітей і для дітей», присвяченої творчості російського письменника Самуїла Маршака до 125-ої річниці від дня його народження; весело сміялися, переглядаючи мультфільм «Малыш и Карлсон», і запевнили бібліотекарів, що неодмінно стануть найкращими читачами і друзями бібліотеки.
 
 
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter