Рятівники Деснянського району отримали навички з надання першої меддопомоги

Рятівники Деснянського району отримали навички з надання першої меддопомоги : [заняття пройшли у Школі надання медичної допомоги, яка почала діяти торік та є єдиною у столиці, організованою при районній організації Товариства Червоного Хреста] // Хрещатик. – 2013. - 26 лют.
 

Рятівники Деснянського району отримали навички з надання першої меддопомоги

Нещодавно слухачами Школи надання першої медичної допомоги, яку організовано при районній організації Товариства Червоного Хреста України, стали фахівці-пожежники пожежно-рятувальної служби № 33 Деснянського району.

“Нам часто доводиться не тільки гасити пожежу, а й надавати першу допомогу постраждалим. Зазвичай викликаємо “швидку медичну допомогу”, але іноді  допомогу потрібно надати терміново. Як це зробити до приїзду лікарів, щоб врятувати людині життя, і навчають ці курси”,— розповів командир відділення Олександр Міщенко.

Школа надання медичної допомоги у Деснянському районі почала діяти торік. Її відкриттю передувало проведення 12-годинних курсів з надання медичної допомоги протягом чотирьох років. Ця школа стала першою і поки що єдиною у столиці, організованою при районній організації Товариства Червоного Хреста.

Проводить заняття тренер-інструктор з надання першої медичної допомоги, підполковник у відставці, колишній військовий лікар, волонтер районної організації Товариства Червоного Хреста України Олександр Романюк. Попри те, що він за основною спеціалізацією лікар-отоларинголог, під час лікарської практики йому доводилося неодноразово надавати першу медичну допомогу, рятуючи людські життя, і навіть приймати пологи. Професіоналізм тренера-інструктора підтверджено і сертифікатами Міжнародних організацій Товариства Червоного Хреста


 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter