У Деснянському районі вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

У Деснянському районі вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола : [відбулися низки заходів (в т. ч. в бібліотеці ім. В. Кучера)] // Хрещатик. - 2013. - 16 січ. (№ 4). - С. 4.

У Деснянському районі вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола


На знак вшанування пам’яті Героя України В’ячеслава Чорновола у закладах культури Деснянського району відбулася низка заходів. Зокрема у бібліотеці ім. В. Кучера було організовано виставку одного автора, бібліографічний огляд “В’ячеслав Чорновіл. Життя, присвячене Україні” та тематична виставка “Перерваний політ В’ячеслава Чорновола”.

Також протягом грудня проведено лекції та бесіди з вихованцями Школи мистецтв № 3, музичної школи № 24, Освітньо-культурного центру “Дивосвіт”, Центру естетичного виховання “Гармонія”, Будинку культури Троєщина.

Нагадаймо, що В’ячеслав Максимович Чорновіл народився 24 грудня 1937 року у селищі Єрки Черкаської області. Відомий як видатний літературний критик, публіцист, діяч руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу; Герой України (2000 р., посмертно). Кілька разів ув’язнений за “антирадянську пропаганду” (1967-1969 рр., 1972-1979 рр., 1980-1988 рр.). Перебував у мордовських таборах суворого режиму і на засланні. Один з ініціаторів створення Української гельсінської спілки. Загинув 25 березня у 1999 році в автокатастрофі.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter