Добруч, Оксана. Деснянський район розбудовує транспортну інфраструктуру

   Добруч, Оксана. Деснянський район розбудовує транспортну інфраструктуру : голова КМДА Олександр Попов розповів киянам про будівництво метро на Троєщину // Хрещатик. - 2013. - 28 берез. (№ 43). - С. 2 : фото. 
 
Деснянський район розбудовує транспортну інфраструктуру
 
  Голова КМДА Олександр Попов розповів киянам про будівництво метро на Троєщину.
  У столиці триває відкритий діалог між владою та громадою. Про здобутки минулого року та ключові вектори розвитку на 2013-й голова КМДА Олександр Попов говорив з мешканцями Деснянського району. Розповів очільник міськдержадміністрації й про план реалізації мрії жителів Троєщини — будівництво довгоочікуваної четвертої гілки метро.
  Деснянський — один з наймолодших за часом створення, але найбільший серед решти районів столиці. Незважаючи на свою віддаленість від центру, район стабільно розвивається й на майбутнє має великий потенціал.
  “Торік всі промислові підприємства району наростили обсяги виробництва у порівнянні з 2011 роком. Так, обсяг реалізованої продукції склав 1,4 млрд грн, темпи зростання — 101, 8 %. Решта показників у нас виконана в межах норми або ж навіть понаднормово”,— повідомив в. о. голови Деснянської РДА Вадим Костюченко.
  Зуміли в районі навести лад й з незаконними МАФами. Так, з підприємцями, які працюють у правовому полі, було укладено договори про сплату пайової участі, що дало надходження до бюджету міста в сумі 6 млн грн (друге місце по Києву). Незаконні ж тимчасові споруди розпочали демонтувати.
  Нині район готується до реалізації найважливішого проекту для мешканців Троєщини — будівництва метро. На омріяну транспортну артерію таки знайшли необхідні 17,5 млрд грн. Київ залучає інвестиційний капітал, й у першому півріччі розпочинає будівництво. Наближатимуть підземку до троєщинців у кілька етапів.
  “Перша черга може запрацювати уже до кінця 2015 року, вона з’єднає станцію “Райдужна” на лівому березі і три станції та міст — на правому. Буде задіяна частина Подолу, щоб все-таки почати цей проект. А потім по проспекту Маяковського ми будемо будувати наступні станції другої черги”,— розповів киянам Олександр Попов.
   Будувати омріяну артерію планують швидко — одразу по кілька станцій на рік.
  Поки масштабні проекти на початковій стадії реалізації. Найближча ж приємна подія, яка станеться на троєщинському швидкісному — відкриття пішохідного моста над колією. На найбільш проблемній ділянці — біля церкви на вул. Бальзака — до Великодня зведуть перехід.
  Як зазначив під час діалогу Олександр Попов, хоча 2013 рік розпочався для Києва з непростого випробування й досі тривають консультації з урядом щодо міського бюджету, все ж столична влада ставить перед собою дуже важливу мету — Київ не має права знизити темпи розвитку, які взяв торік. “Більше того, ми маємо активізуватися та мобілізуватися, аби вийти на якісно новий рівень”,— наголосив голова КМДА.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter