Пирлик, Олександр. Міська спартакіада "Здоровий киянин" набирає обертів

Пирлик, Олександр. Міська спартакіада "Здоровий киянин" набирає обертів : [7 квітня 2013 року у ЗОШ № 313 Деснянського р-ну відбувся турнір із бадмінтону за програмою Київської міської спартакіади "Здоровий киянин"] // Хрещатик. - 2013. - 10 квіт. (№ 50). - С. 8 : фото.
Міська спартакіада "Здоровий киянин" набирає обертів
images

У столиці зіграли в бадмінтон

7 квітня 2013 року у загальноосвітній школі № 313 відбувся турнір із бадмінтону за програмою Київської міської спартакіади “Здоровий киянин”. Протягом одного змагального дня на паркет виходили як досвідчені спортсмени, так і просто любителі активного відпочинку. Загалом участь у турнірі взяли більше 30 спортсменів. Як і належить, переможці отримали медалі, грамоти та пам’ятні подарунки від організаторів змагань.


З приходом помітного потепління кияни дедалі частіше звертаються до спортивного відпочинку. Чільне місце серед улюблених активностей жителів столиці посідає, на перший погляд, досить проста гра — бадмінтон. Як запевняють лікарі, цей вид спорту найкращим чином підходить для здорового способу життя і активного відпочинку. Гра являє собою дієвий засіб, підвищує загальний тонус, якісно знімає напругу, розвиває витривалість.


Великої популярності бадмінтон набув за рахунок простоти правил, доступності для різних вікових категорій і можливості грати як у приміщенні, так і на відкритому просторі. Разом з тим, ця гра не така легка, як може здатися на перший погляд.


“Професіональний бадмінтон є одним з найбільш фізично навантажувальних видів спорту та одним з найбагатших і складних з технічної точки зору,— розповідає головний суддя змагань Дмитро Мацулевич.— Швидкість польоту волана після удару професіонального спортсмена досягає 414 км/год., що є абсолютним рекордом швидкості польоту ігрового снаряда. За матч гравці пробігають до 10 км і втрачають кілька кілограмів ваги”.


Перед початком турніру всі учасники були розділені на 6 груп. Змагання проходили за коловою системою, тому успіх залежав лише від самих спортсменів — їхньої витривалості та певних тактичних хитрощів.


Першими на паркет вийшли чоловіки-аматори в одиночному розряді. Попри те, що спортсмени мали статус "любителів", кожна очна дуель просто зачаровувала всіх присутніх.


За підсумками усіх зіграних партій досить впевнену перемогу у цій категорії здобув Богдан Триліс з Дніпровського району. Гідну конкуренцію йому склав Сергій Жуков із СЗ “Антонов”. До речі, срібний призер був одним з найстарших на цих змаганнях, однак, як бачимо, вік зовсім не завадив спортсмену піднятися на п’єдестал пошани. Ось що говорить сам пан Жуков: “Останній раз я тримав ракетку у школі, 35 років тому. Тоді для мене це було просто хобі. І ось після стількох років мені на заводі запропонували згадати дитинство. Я погодився і зовсім не шкодую. У бадмінтоні важлива не лише фізична підготовка, а й швидкість прийняття рішень. За стільки років я вивів для себе свій власний рецепт успіху: треба грати так, щоб твій суперник втомлювався, а ти при цьому просто відпочивав”.


Бронзовим призером змагань став журналіст НТКУ Євген Каранов.


У парному розряді серед аматорів медалі найвищого ґатунку виборов дует Сергія Коновалова та Олексія Білая.


Далі продовжити змагання настала черга жінок. У цій категорії рівних не було Наталії Хорій з НТКУ. Другою стала її колега Тетяна Климкіна. До речі, ці спортсменки здобули перемогу і в парному розряді “комбі” — “аматори” + “мікс усі”. Почесне третє місце у змаганнях жінок посіла Інна Коновалова.


Завершували програму змагань чоловіки-профі. Саме представники цієї групи продемонстрували усе багатство бадмінтону. Довгі розіграші, висока швидкість руху на паркеті та непідробні емоції спортсменів — все це створювало неймовірну атмосферу у змаганнях. Найкращим серед чоловіків-профі став Дмитро Авраменко. За ним розмістився Тарас Хандога, а третє місце зайняв Сергій Коновалов.


Однак усі учасники турніру заслуговували на бурхливі овації вболівальників

Олександр ПИРЛИК “Хрещатик”. Фото з сайту spartak-fst.kiev.ua
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter