Пирлик, Олександр. Стартував новий етап ініціативи "Чемпіонський урок киянина"

Пирлик, Олександр. Стартував новий етап ініціативи "Чемпіонський урок киянина" : лекцію про здоровий спосіб життя провели для учнів столичної школи № 275 : [що у Деснянському р-ні] // Хрещатик. - 2013. - 11 квіт. (№ 51). - С. 8 : фото.
Стартував новий етап ініціативи "Чемпіонський урок киянина"
images

Лекцію про здоровий спосіб життя провели для учнів столичної школи № 275

У вівторок в середній загальноосвітній школі № 275 за участю заступника голови КМДА Віктора Коржа презентували новий етап ініціативи “Чемпіонський урок киянина”. Ця ініціатива була започаткована два роки тому і наразі активно підтримується міською владою. Метою заходу є заохочення громадян до здорового способу життя. За короткий час “Чемпіонський урок” став досить популярним серед учнів, адже у школах вже було проведено понад 1200 занять.


Нарешті школа № 275 зможе похизуватися проведенням у них “Чемпіонського уроку киянина”. Ця подія викликала неабиякий резонанс серед учнів, про що засвідчила переповнена актова зала. І це не дивно, адже незмінним “лектором” таких зустрічей залишається дворазовий чемпіон світу, Європи, п’ятнадцятиразовий чемпіон України та Радянського Союзу з фехтування на рапірах Юрій Чиж.


У рамках заходу уславлений спортсмен розповів про свої здобутки. У доробку вітчизняного фехтувальника понад 150 медалей. Він брав участь у змаганнях в 40 країнах. Підготував 15 майстрів спорту, виборов для України першу “фехтувальну” золоту медаль чемпіона світу в особистому заліку зі своїм учнем Сергієм Голубицьким. Працював, як тренер, у США, Німеччині, Китаї, Польщі, Туреччині, Угорщині, ПАР. Серед його вихованців чимало відомих особистостей, зокрема Віктор Ющенко, Володимир Висоцький, Микита Джигурда і навіть король Йорданії.


Своїми думками про важливість занять спортом та дотримання здорового способу життя з учнями поділився й заступник голови КМДА, майстер міжнародного класу з велоспорту Віктор Корж. “Спорт дав мені дуже багато. Перш за все, я виховав у собі почуття відповідальності за свою роботу і бажання працювати на результат, не покладаючи рук. Будучи спортсменом, я проїхав понад 200 тисяч (!) км на велосипеді, тому з впевненістю можу сказати, що здоровий спосіб життя — це основа основ успішної людини”.


Безумовно, кожна гарна справа заслуговує на вдячність, і своєрідною подякою за “Чемпіонський урок киянина” для почесних гостей стали виступи учнів школи. Втім, головною оцінкою за проведену розмову, зі слів пана Коржа, стали очі дітей. “Сьогодні я побачив, як розповідь про спортивні здобутки може змінити світогляд дитини. Повірте, непідробна цікавість з боку учнів — це головний показник того, що ми робимо досить гарну справу. На сьогоднішній день для міської влади найголовнішим завданням є створення умов для здорового розвитку дітей. Звичайно, цей процес складний та трудомісткий, але крок за кроком ми разом можемо здолати усі труднощі”,— зауважив заступник голови КМДА.


У тому, що “Чемпіонський урок киянина” зможе вплинути на учнів школи № 275 погоджується і директор школи Оксана Антощак: “Сьогодні ми нарешті долучилися до цієї прекрасної ініціативи. Маючи певний досвід у проведенні таких зустрічей, адже у нас відбулися два “Олімпійських уроки”, мушу визнати, що ці заходи викликали величезні зміни у поведінці багатьох школярів. В першу чергу, вони почали масово займатися спортом. Ми долучилися до програми “Школи повного дня” і відкрили цілу низку гуртків. Вважаю, що ці зустрічі є дуже важливими для виховання здорових дітей”

Олександр ПИРЛИК “Хрещатик”. Фото Бориса КОРПУСЕНКА 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter