Катаєва, Марія. День Перемоги відзначать ретропарадом та творчим марафоном

Катаєва, Марія. День Перемоги відзначать ретропарадом та творчим марафоном : [урочисті та масові заходи влаштовують в усіх районах столиці (в т. ч. в Деснянському р-ні)] // Хрещатик. - 2013. - 3 трав. (№ 62). - С. 4 : фото. 
День Перемоги відзначать ретропарадом та творчим марафоном
images

"Хрещатик" дізнався, що очікує киян 9 травня

Традиційно в цей день місто вшановує ветеранів та нагадує усім мешканцям і гостям столиці про славетний подвиг — Перемогу у ВВВ. На честь 68-ї річниці в центрі Києва пройде парад оркестрів, військово-історична хода та концерти. Урочистості та масові заходи влаштовують і в усіх районах столиці.

Святкування Дня Перемоги розпочнеться о 9.00 з церемонії підняття Державного прапора України за участі Міністра оборони України Павла Лебедєва. Після цього Хрещатиком пройдуть військові оркестри, а також відбудеться військово-історична хода МГО “Червона зірка”. “Ми хочемо, щоб кияни відчули атмосферу і дух свята. Найцікавіші заходи відбуватимуть зранку, тож запрошуємо не полінуватися приїхати в центр міста та подивитися дійство на Майдані з боку Головпоштампа”,— зазначив заступник голови КМДА Віктор Корж.

О 10.00 в місті пройде ритуал Пам’яті — покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави, а також до пам’ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генерала армії Миколи Ватутіна.

Об 11.00 на Майдані Незалежності розпочнеться творчий марафон — виступи колективів з усіх областей України, які триватимуть протягом усього дня. З 20.00 святкову програму продовжить Київський муніципальний духовий оркестр, колектив Національного ансамблю танцю України ім. П. Вірського, а також Ансамблю пісні й танцю ЗСУ.

Епіцентром подій у столиці стане територія Меморіального комплексу “Національний музей історії ВВВ”. Тут відбудеться церемонія запалення Вогню Слави та покладання гірлянди Військової слави “Вклонімося великим тим рокам!”. Об 11.30 пройде військово-історичний парад “Незабутнє”, а далі — концертна програма “Пісні Перемоги”. Після урочистостей за частуванням солдатською кашею ветерани зможуть поспілкуватися з фронтовими товаришами.

У Національному Палаці мистецтв “Україна” для ветеранів війни та праці, представників громадськості з регіонів України пройде урочистий концерт українських естрадних зірок.

Завершиться святкування Дня Перемоги феєрверком о 21.45 — від готелю “Україна”, який продовжить салют на Трухановому острові.
Насиченою стане і програма святкування у районах.

У Голосіївському вшанують пам’ять загиблих

8 травня о 9.30 в районі влаштують ритуал Пам’яті “Ніхто не забутий, ніщо не забуто” з урочистим покладанням квітів до пам’ятних місць району (стела в Голосіївському парку, меморіальний комплекс в Конча-Заспі (хутір Мриги), кафе у Голосіївському парку)

В Дарниці познайомлять з творчістю ветеранів

6 травня в КМЦ (вул. Ревуцького, 6) відкривається виставка живопису ветерана ВВВ, підполковника прикордонних військ у відставці, художника Угрімова М. П. Цього ж дня о 17.00 з концертом виступить народний хор ветеранів ВВВ та праці “Ветеран” (літній театр, ПК “Дарниця”, вул. Заслонова, 16). День Перемоги в районі почнуть о 9.00 з покладання квітів та вінків до 12-ти пам’ятників району, присвячених подіям ВВВ. О 12.00 проведуть театралізований мітинг-реквієм біля Монумента мужності (Привокзальна площа), а з 14.00 в парку “Партизанська слава” (вул. Славгородська) розпочнеться святковий концерт за участю колективів художньої самодіяльності району, оркестру “Парадіс” та частування ветеранів війни солдатською кашею.

В Деснянському районі продемонструють військову техніку

7 травня мешканців району запрошують на мітинг-реквієм на Букринському плацдармі, а також на виставку військової техніки часів ВВВ, що триватиме 7 та 8 травня біля кінотеатру “Флоренція”. 8 травня об 11.00 в парку “Деснянський” (просп. Маяковського, 29) розпочнеться захід “Славимо героїв, шануємо героїв” з покладанням квітів до пам’ятників загиблим воїнам, нагородженням ветеранів та концертом, а 9 травня пройде концерт “Этот день мы приближали, как могли” (13.00, кіностудія “FILM. UA”, вул. Закревського, 22).

Дніпровські ветерани отримають святкове вітання

День Перемоги в районі стартує о 9.00 з урочистої ходи ветеранів війни та праці за участю молоді, громадськості району — від будинку Дніпровської РДА до Кургану Безсмертя в Парку культури та відпочинку “Перемога”, де пройде ритуал пам’яті з покладанням квітів. З 11.00 в парку триватиме народне гуляння “Салютує весна Перемозі Великій” з пригощанням ветеранів солдатською кашею, що завершиться святковим феєрверком.

Печерськ відзначить Перемогу концертами

Печерський район підготував концертну програму, що триватиме 9 травня з 13.00 у ЦПКіВ. Цього ж дня ветеранів запрошують на благодійний перегляд вистави Театру пластичної драми на Печерську, а 11 травня — на тематичний вечір-концерт “Споемте, друзья...” у Центрі художньої та технічної творчості “Печерськ”. Також з 14.00 в Печерському ландшафтному парку виступатиме народний хор ветеранів війни та праці “Фронтовичка”.

На Оболоні ветеранам подарують святковий обід

8 травня захід до Дня Перемоги з пригощанням солдатською кашею влаштують біля пам’ятника воїнам ВВВ (вул. Тимошенка), а 9 травня в актовій залі Оболонської РДА пройде святковий концерт та обід з врученням подарунків, святкових листівок, квітів ветеранам війни.

На Куренівці пригощатимуть солдатською кашею
7 травня ветерани Подолу відвідають святковий концерт у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва. 9 травня о 10.00 біля пам’ятника Монітору “Желєзняков” на Куренівському цвинтарі відбудеться мітинг-реквієм з нагоди Дня Перемоги, а о 13.30 у Куренівському парку розпочнеться святкова концертна програма до Дня Перемоги з пригощанням солдатською кашею.

У Святошинському районі покажуть кінофільми
та влаштують ретромайданчик 7 травня о 10.00 в районі пройде покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків і могил полеглих при визволенні Києва та України, а об 11.30 біля пам’ятника “Воїнам-автомобілістам” (вул. Симиренка) відкриють меморіальну плиту із зазначенням прізвищ воїнів, похованих у братській могилі. Цього ж дня в парку “Інтернаціональний” влаштують ретромайданчик “Перемога, свята Перемога!” за участю учнівської молоді, педагогів, батьків і громадськості району та благодійний обід (солдатська кухня) для ветеранів ВВВ.

На Солом’янці ім’ям генерала назвуть університет

9 травня о 12.00 на приміщенні Національного університету оборони України урочисто відкриють дошку з написом про присвоєння навчальному закладу імені двічі Героя Радянського Союзу генерала армії Івана Черняховського. Святкування ж пройдуть в мікрорайоні “Жуляни” (10.00 — мітинг та концертна програма “Серед братських могил у Жулянськім краю”) та біля Солом’янського меморіалу в парку ім. М. Островського (13.00 — хода-реквієм, концертна програма “Це свято — День Перемоги!”).

У Шевченківському районі ветеранів привітають концертом та змаганнями

8 травня о 14.00 на стадіоні “Піонер” (вул. Туполєва, 22-Д) пройдуть урочиста зустріч керівництва району з ветеранами ВВВ та мешканцями, святковий районний концерт “Салют і квіти ветеранам — переможцям у війні!”, спортивні змагання серед дітей

Марія КАТАЄВА “Хрещатик” 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter