Гуніна, Олександра. Дитмайданчик у сакуровому раю

Гуніна, Олександра. Дитмайданчик у сакуровому раю : [стартує друга черга реконструкції парку Кіото, що у Деснянському р-ні] // Хрещатик. - 2013. - 15 трав. (№ 65). - С. 2 : фото.
Дитмайданчик у сакуровому раю
images

Парк Кіото добре відомий не лише мешканцям Деснянського району, а й усім киянам, адже саме тут знаходиться майже кілометрова алея сакур, яка є найдовшою в Україні. 360 саджанців були висаджені до 40-річчя побратимських відносин Києва та Кіото восени 2011 року. А вже до цьогорічного Дня Незалежності у парку з’явиться дитячий майданчик та сад каменів.


Цієї весни парк Кіото перетворився на справжню оазу краси та затишку. Зелена зона під час цвітіння сакур стала одним з найулюбленіших місць прогулянок мешканців навколишніх мікрорайонів та молоді. “Це перша весна, коли парк такий красивий. Минулого року сакури також цвіли, але тоді тут ще проводився ремонт. Таку красу ми бачимо вперше, і мені з друзями приємно проводити тут час, відпочивати після занять”,— ділиться враженнями студентка Анастасія.


З великим задоволенням щодня тут гуляє разом з сином і пані Тетяна. “Хрещатику” розповіла, що хоча зелена зона і знаходиться поряд з трасою, дихається тут легко, а задимлення значно менше.


До речі, парк Кіото був закладений у 1972 році на знак дружби між Києвом та культурною столицею Японії — Кіото. У вересні 2011 року з нагоди 40-річчя встановлення побратимських стосунків тут було висаджено алею сакур під час дружнього візиту до столиці України мера Кіото. Сьогодні вона найдовша в Україні — 987,45 метра та занесена до Книги рекордів України. Під час робіт з відродження зеленої зони тут також відновили ставок та численні струмки, облаштували нову доріжку з природного каменю, завдовжки 360 метрів, та дивовижну альпійську гірку, обладнали і новий боковий вхід. Освітили парк ліхтарями в традиційному японському стилі.


До речі, перші саджанці разом з громадськістю власноруч садили представники столичної адміністрації та члени японської делегації. Вчора помилуватися зеленим символом побратимських відносин Києва та Кіото під час цвітіння сакур завітали і голова КМДА Олександр Попов та Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Саката Тоічі.


Як повідомили “Хрещатику”, в КО “Київзеленбуд”, роботи з реконструкції парку будуть проводитися і в майбутньому та дозволять зробити його справжнім острівцем японської культури у Деснянському районі міста. “Вже з наступного тижня розпочнеться друга черга реконструкції. За проектом ми плануємо облаштувати тут дитячий майданчик та сад каменів, перекласти асфальтне покриття, додати зелених насаджень. Ці роботи хочемо завершити до Дня Незалежності. Згодом парк чекає і третя черга благоустрою”,— розповів гендиректор об’єднання Михайло Царенко.


До слова, як раніше повідомляв “Хрещатик”, у бюджеті міста на 2013 рік закладено понад 10 млн грн на реконструкцію парку Кіото

Олександра ГУНІНА “Хрещатик” Фото Бориса КОРПУСЕНКА 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter