Сухорончак, Наталка. На Троєщині покращиться медичне обслуговування

Сухорончак, Наталка. На Троєщині покращиться медичне обслуговування : поліклініка № 1 Деснянського району отримала два сучасних рентген-апарати завдяки секретарю Київради Галині Герезі // Хрещатик. - 2013. - 21 трав. (№ 68). - С. 2 : фото. 
На Троєщині покращиться медичне обслуговування
images

Поліклініка № 1 Деснянського району отримала два сучасних рентген-апарати завдяки секретарю Київради Галині Герезі

Понад 55 тисяч мешканців Троєщини відтепер мають можливість пройти рентген-обстеження на найсучаснішій апаратурі у місцевій поліклініці № 1. Оновлені медичні кабінети відкрила заступник міського голови — секретар Київради Галина Герега. У майбутньому у цьому медичному закладі мають відновити басейн та закупити додаткову техніку.


Деснянський район на сьогодні має досить невтішну ситуацію із захворюванням на туберкульоз. Водночас уже майже рік у місцевій поліклініці № 1, що на просп. Володимира Маяковського № 32-Б, не працював флюорограф: апарат, який експлуатувався з 1990 року, було визнано непридатним для застосування. Тож майже 30 тисяч пацієнтів, які раніше щороку проходили в поліклініці флюорографічне обстеження, були змушені звертатися до інших медичних закладів, вистоюючи кілометрові черги. У ситуацію втрутилася секретар Київради, і було придбано необхідне обладнання. Відкриття “свого” сучасного рентген-апарату перетворилося на справжнє свято.
“Зараз ми кардинально змінюємо ситуацію завдяки тому, що відкриваємо два нові кабінети. Вони оснащені сучасним обладнанням світового рівня, яке дійсно задовольнить усі потреби пацієнтів. Зокрема за рахунок коштів місцевого бюджету для поліклініки придбано рентгенівський апарат “ІNDIAGRAF” на 2 робочих місця для проведення флюорографічного обстеження та рентгенівський діагностичний комплекс “Медикс” на 3 робочих місця”,— розповів “Хрещатику” начальник Управління охорони здоров’я Деснянської РДА Дмитро Вернигор.


Лікарі із великим задоволенням продемонстрували заступнику міського голови — секретарю Київради Галині Герезі можливості апаратів. На першому проводитимуть обстеження грудної клітки, зокрема флюорографію, другий дозволяє зробити весь комплекс досліджень рентгеноскопії та томографію. Важливо також, що обладнання має дистанційне управління для проведення діагностичних процедур, які можна здійснювати без присутності персоналу в рентген-кабінеті.


“У кінці листопада минулого року на пленарному засіданні Київради було прийнято рішення про оснащення сучасними рентген-кабінетами усіх поліклінік міста Києва. Першою на черзі виявилася Троєщина, зокрема поліклініка № 1, де цей апарат був потрібний у першу чергу. Виконання цього рішення я взяла під особисту опіку. Надалі ми будемо працювати над комплектацією усіх поліклінік”,— наголосила Галина Герега.


На цьому модернізація закладу не завершиться. Тут мають відновити роботу басейну, адже він єдиний, який на Троєщині є у поліклініці. Незабаром розпочнуть розробку проектної документації, щоб зробити такий куточок для реабілітації пацієнтів. Галина Герега впевнена, що цей задум буде обов’язково втілений у життя вже незабаром.

Також у медичному закладі чекають і на мамограф. Для нього вже ремонтують приміщення

Наталка СУХОРОНЧАК “Хрещатик” Фото Бориса КОРПУСЕНКА 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter