Троєщина матиме унікальну гімназію

  Троєщина матиме унікальну гімназію : [1 вересня на Троєщині, по вул. Закревського, 42, розпочне роботу приватна російсько-українська гуманітарна гімназія] // Хрещатик. – 2013. – 2 серп.
 
Троєщина матиме унікальну гімназію
     Першого вересня на Троєщині розпочне роботу новий загальноосвітній навчальний заклад — приватна російсько-українська гуманітарна гімназія. Готовність сучасної школи до початку навчального року сьогодні проінспектував голова КМДА Олександр Попов.
  Цей гуманітарний проект реалізується у рамках міжурядового меморандуму між міністерствами освіти України та Росії, “Промінвестбанком” і його головним акціонером — державною корпорацією “Зовнішекономбанк”. “Нова гімназія — комерційний проект, що має дуже важливе соціальне підґрунтя. Навчальний заклад створено без будь-яких бюджетних вливань, однак тут будуть забезпечені зручні умови навчання дітей, їхнього оздоровлення та творчого розвитку. Цей проект — чудовий приклад реалізації ініціатив Президента України, зокрема, щодо розвитку будівництва. Ми як міська влада завжди готові підтримати подібні проекти, адже це сприяє розвитку освіти в місті та стимулює будівельну галузь”,— наголосив Олександр Попов.
  Новий навчальний заклад організовано на базі колишнього приміщення “Промінвестбанку”. Сьогодні на об’єкті завершені будівельні роботи, тривають останні приготування до його відкриття. Гімназія розрахована на 200 учнів, які перебуватимуть тут повний день з 08:00 до 18:00. У класах, обладнаних сучасними спеціальними меблями, інтерактивними дошками та мультимедійними проекторами, навчатимуться по 10-12 осіб. Для першачків передбачені спальні кімнати, й усі діти отримуватимуть якісне дворазове харчування.
  Гімназія має потужний фізкультурно-спортивний комплекс, до складу якого входять спортивна зала, басейн та стадіон. Особливість та унікальність в організації навчального процесу закладу полягає у використанні новітніх освітніх методик та засобів навчання, можливості отримання атестатів обох країн — України та Росії — та складання ЗНО і ЄДЕ (Єдиний Державний Екзамен Російської Федерації), широкому застосуванні технологій, що мають на меті збереження та підтримання здоров’я юного покоління. Також у гімназії розроблено програми розвитку індивідуальних особливостей кожної дитини, її здібностей і талантів.   
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter