Добруч, Оксана. Оновлені дороги Биківні

  Добруч, Оксана. Оновлені дороги Биківні : [також активізуються роботи з прокладання каналізації, реконструкції з добудовою місцевої школи, проблеми амбулаторії сімейної медицини та вирішення наболілих для мешканців проблем] // Хрещатик. - 2013. - 11 жовт. (№ 148). - С. 2 : фото.
 
Оновлені дороги Биківні
  На черзі питання реконструкції з добудовою місцевої школи та вирішення проблем амбулаторії сімейної медицини.
  Міська влада приділяє достатньо уваги розвитку як центральної частини столиці, так і її околицям. Зокрема на цих територіях зараз активізуються роботи з прокладання каналізації, відновлення дорожнього покриття та вирішення наболілих для мешканців проблем. Так, учора голова КМДА Олександр Попов проінспектував якість інфраструктури у селищі Биківня Деснянського району та поспілкувався з місцевими жителями про перспективи розвитку території.
Впродовж останніх кількох місяців у селищі Биківня було проведено капітальний ремонт доріг на двох найважливіших транспортних вулицях — Путивльській та Радистів. Роботу здійснили на численні звернення мешканців, адже саме цими магістралями пролягають маршрути громадського транспорту.
  За короткий термін будівельники проклали тут близько 20 тис. кв. м асфальтного покриття та 667 кв. м нового тротуару, встановили понад 3 тис. метрів погонних бортового каменю та поребрику, відремонтували 100 кв. м покриття тротуару.
  Люди розповідають "Хрещатику", що раніше на цих ділянках було брудно й після дощів завжди збиралась вода у низовині. А взимку були такі випадки, що сюди не міг заїхати громадський транспорт та спецтехніка, щоб розчистити снігові замети, зараз же вулиці мають зовсім інший вигляд. До того ж, під час робіт тут трохи розширили дорогу, аби автобус зміг розвертатись для подальшого руху в протилежному напрямку.
  "Ми дуже вдячні за нову дорогу, адже тут взагалі неможливо було проїхати навіть власним автомобілем, не кажучи вже про автобуси",— каже місцевий мешканець Віктор Аралов.
  "Завдяки реалізації ініціатив Президента України щодо розвитку транспортної галузі впродовж останніх кількох місяців нам вдалося швидко і якісно провести капітальний ремонт двох найважливіших транспортних артерій Биківні. Відремонтовані вулиці Путивльська та Радистів, адже саме цими магістралями пролягають маршрути громадського транспорту",— відзначив голова КМДА Олександр Попов.
  Також очільник міськдержадміністрації поспілкувався з биківнянцями щодо перспектив розвитку селища. Зокрема люди попросили сприяти у виділенні земельної ділянки для облаштування зони відпочинку та спортивного майданчику, врегулювати вивіз сміття, навести лад у лісі, що прилягає до селища, вирішити питання вдосконалення роботи амбулаторії загальної практики. Та найбільше, про що просили люди, реконструювати старий та добудувати новий корпуси місцевої школи. Як розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи спеціалізованої школи № 23 з поглибленим вивченням англійської мови Анна Далматова, ця єдина місцева школа переповнена, у той час як поряд є два приміщення, одне з яких можна реконструювати, а інше — добудувати. "У нас навчається 536 учнів, а заклад розрахований лише на 240. Тому ми просимо допомогти у виділенні коштів на добудову та реконструкцію цих приміщень, аби наші діти змогли нормально вчитися",— зазначила пані Далматова.
  Олександр Попов взяв до уваги звернення мешканців та запропонував їм утворити орган самоорганізації населення. Така структура могла б отримувати з міського бюджету необхідне фінансування для створення на території селища зони відпочинку та реалізації інших ініціатив людей.
  Допоможе людям реалізувати частину з озвучених питань й район. Голова Деснянської РДА Станіслав Прокопенко зауважив, що пріоритетний напрямок у діяльності районної влади — робота із зверненнями громадян та врахування їх думки у вирішенні питань. "Биківнянці вже неодноразово пропоновували чимало цікавих ініціатив, які потім втілювалися у життя. Тож сподіваюся, що і цього разу ми знайдемо можливості, й пропозиції мешканців селища найближчим часом стануть реальністю",— сказав Станіслав Прокопенко.
  Додамо: загалом на виконання завдань Президента України щодо розвитку транспортної інфраструктури роботи з капітального ремонту доріг приватного сектору Києва наразі проводяться в Жулянах, Бортничах та Осокорках. Загальна довжина вулиць приватного сектору, що підлягають ремонту,— 14,2 км, площа покриття — 110,0 тис. кв. м. Орієнтовна вартість робіт складає 36,5 млн грн.
 

images
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter