До кінця року на Лісовому запрацює амбулаторія

  До кінця року на Лісовому запрацює амбулаторія : [на просп. Лісовому, 23 триває реконструкція будівлі для влаштування амбулаторії загальної практики сімейної медицини] // Хрещатик. - 2013. - 11 жовт. (№ 148). - С. 4.
 
До кінця року на Лісовому запрацює амбулаторія
  На просп. Лісовому, 23 нині триває реконструкція будівлі для влаштування амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Майбутній медзаклад розташується на 137,5 кв. м першого поверху житлового будинку. Розрахована амбулаторія на 60 відвідувань за зміну. Тут працюватиме чотири лікарі загальної практики — сімейної медицини, які надаватимуть медичну допомогу мешканцям прилеглих будинків, що дасть змогу зекономити час на поїздку до поліклініки і отримати кваліфіковану меддопомогу вчасно.
  Тож уже виконано проектні роботи та розпочато реконструкцію об’єкту. Програмою капітальних вкладень та залучення інвестицій КМДА на цей рік було передбачено фінансування в обсязі 700 тис. грн. Сесією Київради, яка відбулася 2 жовтня 2013 року, збільшено річний обсяг фінансування на 553 тис. 400 грн. Зазначені кошти заплановано витратити на виконання будівельно-монтажних робіт та закупівлю і постачання технологічного устаткування (меблі та медичне обладнання).
  Нині будівельно-монтажні роботи уже виконано на суму 74 тис. 300 грн. За умови фінансування в повному обсязі амбулаторію планується ввести в експлуатацію до кінця року.
  “Сьогодні амбулаторії сімейної медицини є логічною основою ефективної системи охорони здоров’я, оскільки відповідають більшій частині запитів населення: створюються комфортні умови як для лікування хворих, так і для роботи медиків. Це ще один крок до покращення надання якісної медичної допомоги жителям району. Сьогодні на території Деснянського району функціонує шість амбулаторій. Їх будівництво дозволило зменшити черги до лікарів у районних поліклініках”,— зазначив голова Деснянської РДА Станіслав Прокопенко.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter