У Деснянському районі облаштовано нові сквери

   У Деснянському районі облаштовано нові сквери : в рамках осіннього місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану у Деснянському районі облаштовано нові сквери та проведено реконструкцію вже існуючих парків «Молодіжний», «Кіото» та «Деснянський» // Вісник Деснянського району. – 2013. – листоп. – С. 2 : фото.
 
 
У Деснянському районі облаштовано нові сквери
 
В рамках осіннього місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану у Деснянському районі облаштовано нові сквери та проведено реконструкцію вже існуючих парків «Молодіжний», «Кіото» та «Деснянський».
 
 
 
  Загалом протягом жовтня мешканці Деснянського району отримали сім нових зон відпочинку. Комунальним підприємством з утримання зелених насаджень Деснянського району спільно з сільськогосподарським підприємством «Парк» було створено сквери по вул. Ніколаєва, 5, вул. М.Цвєтаєвої, 8, вул. Бальзака, 12, просп. Маяковського, 14/13 та 36/7, роботи з влаштування нових скверів по вул. Шолом-Алейхема, 9 та вул. Бальзака, 22 тривають.
  На територіях нових скверів проклали доріжки, встановили лави для відпочинку, повністю оновили газонне покриття, висадили дерева та чагарники. Окрім нових лав та газонів, на територіях скверів в подальшому планується встановлення альтанок, а навесні тут облаштують квітники з татарської жимолості, європейської форзиції, катальпи бігнонієвої, японської спіреї та троянд.
  Крім того, в ході осіннього місячника з благоустрою завершено другу чергу реконструкції вже існуючих парків «Молодіжний» та «Кіото»: покладено нову тротуарну плитку, оновлено асфальтобетонне покриття, встановлено сучасні спортивні та дитячі майданчики. Крім того, у парку «Молодіжний» проведено капітальний ремонт амфітеатру на 260 місць, а у парку «Кіото» - реконструйовано штучну водойму та оновлено газони.
  Проводилися роботи з благоустрою і на території парку «Деснянський», зокрема, на території Меморіального комплексу «Героям Чорнобиля», де тривають роботи зі спорудження Ротонди «Пантеон Пам'яті».
  - Відновлення паркових зон - це значний крок у покращенні благоустрою району і його естетичного вигляду, зокрема. Ми за те, щоб деснянці відпочивали не вдома, не у торговельно-розважальних центрах, а у комфортних та озеленених скверах, парках. Це, по-перше, корисно для здоров'я, а по-друге, сприятиме більшому спілкуванню і зміцненню родини, - пояснив голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко.
 
 
Ніна Рогова, мешканка будинку по вулиці Ніколаєва, 5: 
 
 
  - З першого дня проживаю у будинку. Нещодавно біля будинку облаштували новий сквер. Висаджено прекрасний квітник, навколо якого встановлено лави для відпочинку. Обладнано доріжки, щоб не ходити по зелених газонах. Зараз дощить, тому людей небагато. А коли хороша погода, тут немає вільних місць на лавочках.
 
 
 
Ніна Легкодер, мешканка Деснянського району:
 
  - Приємною несподіванкою для мене стало облаштування нового скверу по проспекту Маяковського, 14/13. Проживаю у сусідньому будинку, а сюди прийшла, щоб відпочити. Було б добре, щоб люди цінували те, що для них зроблено. Всюди встановлено урни для сміття. Вже не скажеш - кинув папірець на землю, бо немає жодної урни. Тут все передбачено для того, щоб людина почувалася затишно.
 
 

Олег Мушинський, мешканець Деснянського району:

   - Доводиться постійно бувати в цьому мікрорайоні. Новий сквер по вулиці Цвєтаєвої, 8 - прекрасна можливість на деякий час зупинитись у справах та перепочити. Останнім часом спостерігаю позитивні зміни на краще - покращується благоустрій, з'являються нові сквери, майданчики. Думаю, що в цьому чимала заслуга районної влади, комунальних служб. Спасибі.


 
Лідія Ільницька, мешканка будинку по проспекту Маяковського, 14/13:
 
   - У будинку по проспекту Маяковського живу вже 25 років. Але такої краси, як зараз, у нас біля будинку ще ніколи не було. Облаштовано декілька нових квітників, встановлено лави для відпочинку. Прекрасно, що у деснянців з'явилося ще одне місце для відпочинку. Особливо у такий сонячний осінній день, як сьогодні, не хочеться сидіти вдома. Із задоволенням гуляю сьогодні тут. Районна влада зробила все для зручного та комфортного відпочинку.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter