Толока на Лісовому масиві об’єднала людей

   Толока на Лісовому масиві об’єднала людей : [12 жовтня, у лісовій смузі навпроти вул. Жукова, пройшла загальноміська толока, в якій взяли участь міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков та голова Деснянської РДА Станіслав Прокопенко] // Вісник Деснянського району. – 2013. – листоп. – С. 2 : фото.
 
Станіслав Прокопенко: "Толока на Лісовому масиві об'єднала людей"
 
Мешканці Деснянського району взяли участь у загальноміській толоці, яка пройшла у суботу, 12 жовтня, у лісовій смузі навпроти вулиці Жукова. У суботнику також взяли участь міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко.
 
 
  Деснянці цього дня від сміття прибрали 250 га лісової смуги. Для збору сміття було закуплено 3 тисячі засобів індивідуального захисту та сміттєвих пакетів, встановлено 5 причепів з тракторами.
  «Приємно усвідомлювати, що до нас усіх прийшло розуміння того, що берегти природу - життєво важливе завдання, що економічний і екологічний розвиток тісно пов'язані, що без запровадження екологічних стандартів у нас просто немає майбутнього. І головне, на мій погляд, що ми разом, і влада, і люди, робимо спільну справу - зберігаємо природу, зберігаємо життя», - зазначив міністр Олег Проскуряков.
  За словами генерального директора КО «Київзеленбуд» Михайла Царенка, це наймасовіший суботник з прибирання лісу за час існування Незалежної України: «До цього часу ми запрошували киян на суботники, що проводили у місті. Але ліси Київщини також потребують догляду».
  У рамках суботника у лісовій смузі на ділянці навпроти вулиці Жукова висаджено 1000 сіянців, встановлені лави для відпочинку, викошено 100 га трави.
 «У перспективі на лісовій ділянці навпроти вулиці Жукова в наступному році планується створити паркові зони. Прагнемо зробити відпочинок мешканців Лісового масиву, гостей району та міста зручним і комфортним. На цій ділянці також планується влаштувати лікувально-оздоровчі стежки - теренкури», - зазначив голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

 
Тетяна Нечотна, голова пункту охорони громадського порядку на Лісовому масиві:
 
   - Дізнавшись про проведення суботника у лісовій смузі Лісового масиву, вирішила - обов'язково візьму в ньому участь. І не помилилася. Сьогодні тут панує атмосфера згуртованості. Всі, хто сюди прийшов, зараз мають одне бажання - зробити ліс чистішим. Приємно бачити, що разом з дорослими у суботнику бере участь багато дітлахів. Прекрасна можливість виховати у дітей шанобливе ставлення до природи.

 
Ганна Тимербекова, мешканка Деснянського району:
 
   - Часто гуляю з маленькою дитиною у цьому лісі. По вихідних приходимо сюди усією родиною. Якби раніше дізналися про суботник, то обов'язково взяли б у ньому участь. Приємно бачити, як на очах з брудного, захаращеного пляшками і сміттям, ліс перетворився на чистий. Не знаю, чи надовго вистачить терпіння у людей не смітити, але після проведеного суботника поки що сюди приємно зайти.

 
Сергій Салата, мешканець Деснянського району:
 
   - Хотів би подякувати комунальні служби, районну владу за прекрасно організований суботник. Заздалегідь не знав про проведення суботника, але це не завадило взяти в ньому участь. Отримав необхідний інвентар, пакети для сміття, робочі рукавички. Попрацював на славу, вніс і свою частку праці у приведення лісової зони до ладу. Тепер тут приємно відпочити.
 
 
 Наталя Воскресенська, мешканка Деснянського району:
 
   
   - Під час суботника, сьогодні у лісі висаджено і молоді ялинки. Пройдуть десятиліття, доки вони стануть за розміром такими, як ті, що ростуть зараз у лісі. На це потрібен час і бережливе ставлення до природи людей.Бувати на природі вважаю за необхідне, тому залюбки приходимо сюди на прогулянку.
 

 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter