На свято Покрови у Деснянському районі встановлено скульптуру Пресвятої Богородиці

  На свято Покрови у Деснянському районі встановлено скульптуру Пресвятої Богородиці : [скульптуру встановлено 14 жовтня у парку «Деснянський» це архітектурний елемент Ротонди «Пантеон Пам’яті»] // Вісник Деснянського району. – 2013. – листоп. – С. 7 : фото.
 
На свято Покрови у Деснянському районі встановлено скульптуру Пресвятої Богородиці
 
  14 жовтня, на свято Покрови, було встановлено скульптуру Пресвятої Богородиці - архітектурний елемент Ротонди «Пантеон Пам'яті», яка зараз споруджується на території Меморіального комплексу «Героям Чорнобиля». Бронзова скульптура заввишки 2,5 м встановлена на постаменті висотою 70 см. На арочному фризі колони написано молитву Пресвятій Богородиці.
  Під час робочої зустрічі зі спорудження   Ротонди   «Пантеон   Пам'яті» голови Деснянської райдержадміністрації Станіслава Прокопенка з представниками чорнобильських громадських організацій Станіслав Миколайович пообіцяв, що скульптуру Пресвятої Богородиці буде встановлено саме на свято Покрови. Весь час Станіслав Прокопенко особисто перевіряв стан виконання будівельних робіт.
  - Ми дотримали слова і сьогодні встановлено один з основних архітектурних елементів Ротонди «Пантеон Пам'яті» - скульптуру Пресвятої Богородиці. Вже підходять до завершення роботи з реконструкції паркової зони та будівництва Ротонди «Пантеон Пам'яті». Будівельно-монтажні роботи виконуються з чітким дотриманням термінів згідно графіку, - сказав Станіслав Прокопенко.
  Встановлення скульптури відбулося за участю голови Деснянської райдержадміністрації Станіслава Прокопенка, голови Товариства ветеранів-інвалідів ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Володимира Кобчика та настоятеля Свято-Троїцького Собору отця Дмитра Григорака.
  Нагадаємо, що до 27-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС було урочисто відкрито архітектурний елемент «Земля» скульптурної композиції «Прометей», яким завершилося спорудження 1-ї черги будівництва Меморіального комплексу «Героям Чорнобиля». Також вже виконано встановлення художніх вітражів та ободів-меридіанів елементу «Земля», влаштовано декоративну підсвітку елементу та оздоблено гранітом кільцеві сходини елементу, що символізує планету Земля з полум'яніючим реактором.
  Сьогодні також завершується виконання робіт зі спорудження ще одного скульптурного елементу Меморіального комплексу «Героям Чорнобиля» Ротонди «Пантеон Пам'яті». Діаметр Ротонди «Пантеон Пам'яті» - 14 м, висота - 6,65 м. По периметру кола знаходяться 15 колон, що символізують країни, які брали участь у ліквідації Чорнобильської аварії. Колони висотою 3,5 м розміщені у металево-бетонній конструкції з гранітним облицюванням. Зверху кожної колони розташовано національні герби, символи всіх колишніх республік Радянського Союзу.
  Урочисте відкриття Ротонди заплановане на 14 грудня - День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
 

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter