4.03.2014

У вінок шани Кобзареві
 

Живи, поете, в образі і в граніті,

Живи, поете, в пам’яті людській,

Живи в піснях, живи у „Заповіті”,

У слові праведнім, у славі віковій!

  Л. Дмитренко
    
Генію Тараса – 200 років. Просторо в цьому імені. В ньому вся історія наша, все буття, бо Україна – це Шевченко, а Шевченко – це Україна. Шевченко завжди попереду, до нього треба доростати всім життям.

4 березня це спробували зробити наші читачі 1-3 класів ЗОШ № 249, долучившись до творчості Кобзаря. Своїми дзвінкими дитячими голосочками проникливо і душевно читали його поетичні рядки, такі прості, щирі, співучі, які прославляють рідний край і свій народ.
Дітям була представлена і книжкова виставка „Живуть, Тарасе рідний, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово”, на якій презентовані твори ювіляра і література про його життя і творчість.

Емоційного забарвлення надала заходу демонстрація барвистого ролика створеного Національним музеєм ім. Т. Шевченка на вірш „Садок вишневий коло хати” та чудове виконання пісні „Тече вода” на вірш Т. Шевченка. Яскраво виглядали маленькі читці одягнені у вишиванки і віночки.
 
Тож приходьте! Ми чекаємо на усіх шанувальників творчості Великого Кобзаря. Научайтесь та читайте неповторні рядки його поезії.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter