14.05.2014

„Дети войны…
Смотрят в небо глаза воспаленные.
Дети войны...
В серце маленьком горе бездонное”
И. Резник

Дитинство опалене війною

Все далі і далі відходять в глибину років події Великої Вітчизняної війни. Все більше часу віддаляє юне покоління від тих трагічних днів нашої історії. Змінюється відношення до війни у сучасному суспільстві. Але пам’ятати і знати про це має кожен.
 
Відзначаючи 69-у річницю Великої Перемоги, в нашій бібліотеці пройшла година-спомин „Дитинство опалене війною” для учнів 5 класів ЗОШ № 259. Разом з Кудрявцевим О. І. та Шерепицьким А. В. (полковники у відставці, колишні військові кореспонденти) читачі здійснили історичний екскурс у минуле. Діти з цікавістю та захопленням слухали розповіді про страшні роки війни, задавали питання, читали вірші про Перемогу, із задоволенням фотографувались з гостями.
 
 На честь свята Перемоги для читачів експонувалась книжково-ілюстративна виставка „Їх подвиг не згасне в віках”, яка привернула увагу присутніх. Емоційного забарвлення заходу надала пісня „Дети войны” у чудовому виконанні Міли Нітич.
Наприкінці зустрічі гості познайомили учнів зі своїми творами : книгою „Діти війни” та збірками поезії, які потім подарували на згадку для бібліотеки.
 
Пам’ять поколінь живе і житиме, поки ми будемо говорити і читати про них.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter