4.06.2014

«Идет направо – песнь заводит, налево – сказку говорит»
                                                                      «К нам приходят пушкинские сказки
                                                                        Яркие и добрые, как сны.
                                                                        Сыплются слова, слова-алмазы
                                                                        На вечерний бархат тишины.»
  3 червня до бібліотеки № 119 завітали діти із літнього табору «Веселка» на казкову карусель «Идет направо – песнь заводит, налево – сказку говорит» до 215-річчя від дня народження видатного російського поета Олександра Сергійовича Пушкіна (за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»).
  З інтересом школярі прослухали бібліографічний огляд книжкової виставки «Сонце російської поезії», дізналися, що найглибший слід у вихованні маленького Сашка залишила няня Орина Родіонівна Яковлева, яка чудово розповідала казки, що запали в душу майбутньому поетові, від неї він перейняв живу народну мову. Особливо юних читачів зацікавила поема «Руслан і Людмила», адже в ній невтримна фантазія поета переносить своїх героїв на береги Дніпра, до дібров з тисячолітніми дубами, до столичного града Києва, де у високому теремі сидить засмучений князь Володимир-Сонечко, чекаючи на пробудження дочки Людмили.
  Виразно діти читали дивовижні рядки Пушкіна, котрі звучать, як музика, і відкривають нам казковий чарівний світ, переглядали презентацію «Що за диво ці казки!», мультфільми «Сказка о золотом петушке», «Сказка о царе Салтане», в яких із симпатією змальовуються герої працьовиті, сміливі, мужні, які вміють захищати свою Батьківщину від ворогів, а засуджуються ледарі, боягузи, жаднюги. Жваво юні читачі відповідали на запитання відео-вікторини «Скарбниця Золотої Рибки», а щоб продовжити знайомство із творчістю О. Пушкіна, обрали книжки для читання вдома. Сподіваємося, що ці книги стануть улюбленими для наших читачів, адже казки та вірші Олександра Пушкіна приходять до нас у ранньому дитинстві, і ми читаємо та перечитуємо їх усе своє життя.
 
 
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter