На проспекті Маяковсько, 4 влаштовують зону відпочинку

 
 
Відвойована зелена оаза
 

На місці скандального будівництва по просп. Маяковського, 4 влаштують зону відпочинку

На Троєщині на місці скандального будівництва по просп. Маяковського, 4 за ініціативи голови Деснянської райдержадміністрації Петра Кузика та за підтримки Асоціації підприємців району було встановлено літню альтанку.

 

Віталій ЗНАМЕНСЬКИЙ | «Хрещатик»

 

ЯК ВІДОМО, торік на початку серпня мешканці навколишніх будинків протестували проти незаконного будівництва торговельно-офісного центру на проспекті Маяковського, 4. Тоді прямо під вікнами багатоповерхівки представники забудовника встановили огорожу, вирубали дерева і розпочали підготовчі роботи. Але на захист прибудинкової зеленої зони вийшло кілька сотень мешканців, проти яких охоронцями будмайданчику були застосовані сльозогінний газ, вогнегасники, пісок та каміння. Незважаючи на «шквальний» спротив, людям вдалося повалити огорожу і відстояти свою територію.

На прохання мешканців було прийнято рішення щодо облаштування тут зони відпочинку. Днями розпочалося встановлення на території майбутнього скверу літньої альтанки. До монтажних робіт долучилися і мешканці навколишніх будинків.

«Відновлення скверу — це ще один крок у підвищенні комфортності життя, благоустрою нашого району і його естетичного вигляду зокрема. Ми за те, щоб деснянці відпочивали не біля телевізорів чи комп’ютерів, не в торговельно-розважальних центрах, а у комфортних та озеленених скверах і парках. Це корисно і сприятиме більшому спілкуванню та зміцненню родини. Переконаний, цей сквер стане улюбленим місцем відпочинку закоханих, мам з дітьми, літніх людей», — зазначив голова Деснянської РДА Петро Кузик.

За словами Петра Миколайовича, у Деснянському районі планується встановити понад півсотні подібних альтанок. Найближчим часом місце відпочинку з’явиться у парку «Деснянський».

«У нашому районі живуть прекрасні люди, активні у своїй громадянській позиції, які хочуть розвивати свій район і покращувати його. Ми хочемо вивести сприйняття району на новий рівень — перемкнути увагу від панельних будинків на естетичні елементи декору та благоустрою»,— пояснив Петро Кузик.

Згодом у відвойованому сквері на проспекті Маяковського прокладуть доріжки, встановлять лави для відпочинку, повністю оновлять газонне покриття, влаштують квітники. А восени буде закладено фруктовий сад Небесної Сотні. Саме навпроти зеленої оази розташована вул. Каштанова, на якій мешкав журналіст В’ячеслав Веремій, який загинув під час Революції гідності у лютому 2014 року.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter