Школі № 275 присвоєно ім`я Володимира Кравчука, який загинув в зоні АТО

 

На фасаді школи № 275 встановлено меморіальну дошку на честь Володимира Кравчука.

 

Сьогодні, 23 серпня, напередодні Дня незалежності України колишньому учню середньої школи №275 Володимиру Кравчуку могло б виповнитися 23 роки. Випускник Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого Володимир Кравчук одним з перших взяв участь у боях в зоні АТО. Молодий лейтенант загинув 19 червня 2014 року під час виконання бойового завдання по звільненню від бойовиків міста Ямпіль Донецької області, командуючи одним зі взводів батальйону спецпризначення “Барс”.

За сприяння голови Деснянської райдержадміністрації Петра Кузика середній школі №275 присвоєно ім’я Володимира Кравчука та встановлено меморіальну дошку на честь героя.

Учні та педагоги школи, настоятель Свято-Троїцького Собору отець Димитрій Григорак, голова Деснянської райдержадміністрації Петро Кузик, народний депутат України Андрій Іллєнко, військовий комісар Деснянського району Юрій Максимів, мешканці району сьогодні вшанували пам’ять загиблого юнака під час мітингу-реквієму, який пройшов на території школи.

– Володимир Кравчук свідомо обрав професію військового, тому що хотів служити Батьківщині. І вже у виборі професії виявився його патріотизм та любов до України. Вдруге вони виявилися тоді, коли маючи змогу поїхати із зони, Володимир все ж таки залишився. На перший погляд Володимир Кравчук був звичним учнем, який мало відрізнявся від інших. Та, сьогодні ми розуміємо, що серед нас жив герой. Володимир завжди посміхався і сприймав життя з легкістю. Таким він нам запам’ятається, – говорить класний керівник Володимира Кравчука Галина Ягідкіна.

Військовий комісар Деснянського району Юрій Максимів зачитав звернення-подяку Міністра оборони України до батьків Володимира Кравчука – Вікторії Миколаївни та Сергія Володимировича за патріотичне виховання сина.

У родині Кравчуків Володимир був найменшим з трьох синів. Мамі Володимир говорив: “Старість будеш доживати зі мною, мамо”. Та, на жаль, не судилося. Куля снайпера влучила у правоохоронця, коли він знаходився біля броньованої бойової машини. За словами бойових товаришів, Володимир отримав вогнепальне поранення в голову та грудну клітину, несумісні з життям (не врятували кевларова каска та бронежилет англійського виробництва). У потилицю і в грудну клітину були випущені кулі з гвинтівки російського виробництва, яку називають “антиснайпер”. “Завжди снайпер відстрілює в першу чергу тих, хто завдає більшої шкоди його силам, – командирів, гранатометників, водіїв БТР. Не виключено, що за ним спостерігали, а потім, коли Володимир сидів на БТР, снайпер зробив свою справу”, – розповів товариш по службі Петро.

Указом Президента України “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України” Володимир Кравчук нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

– На жаль, сьогодні з’являються імена нових героїв. Молоді юнаки, чоловіки гинуть, відстоюючи незалежність нашої держави. І ми просто зобов’язані зробити життя у Деснянському районі, на українській землі гідним цього подвигу. Заради тих, хто поклав своє життя за суверенітет та цілісність України, ми маємо працювати і робити зміни у державі, – сказав Петро Кузик.

100_5767100_5764100_5769100_5770100_5777100_5782100_5786100_5790100_5812100_5848100_5851
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter