15.10.2014

Зустріч з майстринею вишивки «Сузір’я  барв, і смутку, і любові»
 
«Вишивала дівчина, вишивала,
В тую вишиваночку душу вклала…»
(Сом М.)

Вишивка завжди була одним із найулюбленіших видів рукоділля. Набула вона масового поширення і зараз. І не тільки в Україні, але й в багатьох країнах, бо показує світові духовне багатство, рівень культури, творчі сили і здібності нації.
 
Сьогодні до бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей завітала майстриня ручної вишивки Тетяна Протчева . Творчість пані Тетяни - вельми знана в Україні та за її межами. Лише протягом останнього часу її колекції виставлялись в Експоцентрі України, музеї П. Тичини, Верховній Раді та інших залах України. Вишиті роботи Протчевої Тетяни Іванівни зареєстровані у "Книзі рекордів України".

Майстриня розповіла, як синтезує сучасність з національними традиціями, як презентувала вишивки в Америці, Японії, Шотландії та інших країнах, про орнаменти, про майстер - класи на телебаченні, про музей вишивки та багато іншого.

Особливий інтерес проявили присутні до вишивок, що світяться у темряві, до речей прикладного характеру і, звичайно, до мапи України, яка була вишита у рамках проекту «Україна – єдина країна». Це так злободенно!

«Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ —
Молодих, відважних, дужих,
У єднанні на сто тисяч літ»
 
 
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter