15.10.2014

Світ фантастичних пригод Кира Буличова

 «Слышу голос из прекрасного далека,
Он зовет меня в чудесные края.
Слышу голос, голос спрашивает строго:
А сегодня что для завтра сделал я?» -

ці зворушливі рядки популярної пісні з кінофільму «Гостя з майбутнього» добре знайомі мільйонам хлопчиків і дівчаток. А знята ця фантастична стрічка була за повістю відомого письменника Кира Буличова, з нагоди 80-річчя котрого 15 жовтня у бібліотеці № 119 відбулося заняття літературного гуртка «У світі чарівного слова» - школярі здійснили захоплюючу медіа-мандрівку за книгами  Кира Буличова (за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»).

Прослухавши бібліографічний огляд книжкової виставки, юні читачі познайомилися з головною героїнею казково-фантастичних повістей Кира Буличова – дівчинкою Алісою Селезньовою, яка разом із дорослими подорожує іншими планетами, і з нею трапляються незвичайні пригоди: їй доводиться то рятувати планету від космічної чуми, то боротися проти космічних піратів, то подорожувати машиною часу…

Із задоволенням діти переглянули мультфільм «Тайна Третьої планети» і разом з Алісою та її татком-вченим здійснили небезпечну космічну мандрівку незвіданими планетами, допомагаючи їх мешканцям і вивчаючи дивовижних тварин, познайомилися з комічним чудовиськом Громозекою та птицею Говорун, яка відрізняється розумом і кмітливістю. Охоче школярі взяли участь у вікторині «Таємниці і загадки Всесвіту», підготовленій бібліотекарями.

Цікаво було дітям дізнатися, що повісті про допитливу дівчинку в незвичайному світі, якими зачитувалися в дитинстві батьки наших юних читачів, перекладені сімнадцятьма мовами та популярні у багатьох країнах світу, вони вчать доброті, сміливості, чуйності. Але найголовніше – ці твори розправляють крила мрії, вчать мріяти. Адже ніщо так не надихає, як мрія!
 
 
 

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter