Бесіда з директором Деснянської ЦБС м. Києва Курило Т.І.

Курило, Тетяна. «Не думайте, що економіка важливіша за культуру» : [бесіда з директором Деснянської ЦБС м. Києва] / Т. Курило, А. Родічкіна ; записала Анна Родічкіна // За київським часом. Спецвипуск. – 2014. – жовт. (№ 7). – С. 4
 
Тетяна КУРИЛО,
директор Централізованої бібліотечної системи Деснянської району:
 
«Не думайте, що економіка важливіша за культуру»
 
— Нас, бібліотекарів Деснянського ра­йону, Анатолій Карпенко усіляко підтри­мує уже давно. Які б у нас проблеми не виникали, ми завжди вільно могли прийти до Анатолія Яковича і попросити допомо­ги. Як це було свого часу з комп'ютерами. Що це за бібліотека, якщо в неї немає комп'ютера і Інтернету? Його Благодійний фонд «Дзвін надії» допомагав у придбан­ні нових меблів для бібліотек. Адже ко­штів у держави, як правило, на розвиток бібліотечних установ немає, а проблем від цього у нас менше не стає.
— Але ж книжки читати треба усім!
— Знаєте, з нашими бібліотечними клопотами ми зверталися до різних депутатів Київради, просили допомоги. Тільки з Карпенком співпраця справді налагодилася з першого разу і на довгі роки.
— Чи кожна бібліотека сьогодні в районі забезпечена комп'ютером і Інтернетом?
— По одному комп'ютеру, принаймні, є в кожній. Інтернет теж, в принципі, є. Але техніка подекуди вже застаріла, з трьох системних блоків ми нерідко збираємо один робочий. Монітори, самі розумієте, хотілось би замінити. А з приводу Інтернету... Через борги нам ви­мкнули телефон. Тепер і читачі не можуть додзвонитися, і бібліотекарі вимушені навіть у робочих питаннях користуватися своїм мобільним телефоном і за власний кошт.
— А як з поповненням бібліотечного фонду новою літерату­рою? и
— Його зараз просто немає. Ми намагаємося налагодити співпрацю із видавництвами, але це дуже важко. Видавництвам теж нині сутужно живеться.
— Які завдання ви б поставили перед новим складом Верхо­вної Ради і, власне, перед Анатолієм Карпенком, якщо він буде обраний народним депутатом?
— Що стосується суто бібліотечної галузі, то наші приміщення по­требують ремонту. Я вже мовчу про те, що на увесь Деснянський район тільки 8 бібліотек, а мало б бути 17 (із розрахунку одна на 20 тисяч населення). Реконструкції приміщень бібліотек і вимагають й люди з обмеженими можливостями: потрібні пандуси біля входів, а далі треба підлаштувати під це і двері, і меблі. Але найголовніше — не думати, що економіка важливіша за культуру!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter