11.01.2015

"Симоненко В. - поет, народжений з любові"
 
Вже стало доброю традицією бібліотеки ім. В.Кучера, у рамках засідань клубу « Золотий вік», готувати розповіді про цікавих особистостей, талановитих українців, діячів культури та майстрів пера. 11 січня відбулася поетично – музична  композиція «Симоненко В.- поет, народжений з любові» до 80-річчя з дня народження Василя Симоненка , українського поета, журналіста, правозахисника. Бібліотекар Лисенко В. М. повела всіх присутніх дорогою життя Симоненка – важкою, трагічною і такою короткою.
 
Слухачі мали змогу доторкнутися до зерен симоненкової поезії, Топчій Надія читала вірш «Ти знаєш, що ти – людина?». Здавалось, неодноразово всі чули цей вірш, але коли він прозвучав знову, кожний з присутніх зрозумів, яка мудрість, простота і геніальність закладена у цих неперевершених рядках. Закоханий у поезію поета художник Тимощук Василь Арсентієвич представив портрет Симоненка В., прочитав декілька його віршів та заспівав пісню «Виростеш ти сину…»
 
Гості масового заходу подивились документальний фільм «Гра долі», знятого в 2008 році про долю простого хлопця, що зростав у полтавському повоєнному селі, багатьох присутніх повернула у їх дитинство: босоноге, голодне, холодне. Жіночі очі повнились слізьми. Вони слухали розповідь, яка неквапливо, крок за кроком вела життєвим шляхом поета. Дитинство, золота пора юності, насичені студентські роки, перші спроби пера, ніжна палітра кохання – все оживало, бо було підтверджене відео на великому екрані.
 
Недовгою була життєва дорога поета, як сліпучий метеорит,на мить спалахнув він на небосхилі українського письменства, щоб навіки увійти в безсмертя. Такі, як Василь Симоненко, не вмирають у пам’яті народній, вони завжди поруч з нами.
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter