12.02.2015

«Можна все на світі вибирати сину,
вибрати не можна тільки Батьківщину»
 
В бібліотеці № 141 12 лютого, було дуже людно. Завітали до бібліотеки учні 8-х класів середньої школи № 248 на поетичний вечір «Любити все прекрасне і земне, і говорити правду…» присвяченого  80-річчю від дня народження Василя Симоненка - українського поета, журналіста, публіциста, шістдесятника.
 
Сьогодні шанувальники таланту хочуть знати більше про його нелегке, коротке життя та творчість. Представлена на заході книжкова виставка дала змогу якнайкраще розкрити його талант, відомі та невідомі сторінки біографії Василя Симоненка, та ознайомити з кращими поезіями, написаними ним. З натхненням читалися його вірші, лунав його голос, демонструвалися уривки з документальних фільмів про життя та творчість поета, ділилися на екрані думками про нього перша вчителька, друзі дитинства та колеги поета.
 
Василь Симоненко став  для нас легендою. Нескорений, як Прометей, непримиренний до ворогів українського народу, великий патріот своєї Вітчизни, щирий і добродійний, він увійшов у літературу як поборник правди і добра.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter