18.02.2015

«Пісня буде поміж нас»
Концерт

З нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні, у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей відбулася  зустріч з один з найяскравіших хорових колективів України – Академічним камерним хором «Хрещатик» (художній керівник і головний диригент хору, заслужений артист України Павло Струць). І це не випадково, бо «Хрещатик» відіграє особливо роль у популяризації духовної музики сучасних українських композиторів. А у ці дні, коли ми складаємо щиру подяку Героям, ця музика дуже потрібна. 
 
 
 
З яким захопленням слухали присутні акапельні твори українських та зарубіжних композиторів, зачаровані надзвичайною щирістю і красою, віртуозною виконавчою майстерністю. Не залишила нікого байдужими, збентежила «Тиха молитва» («Все упованіє моє на тебе»).
 
Хор «Хрещатик» гідно представляє українське мистецтво не тільки в Україні, але й на світових концертних майданчиках. В репертуарі колективу найрізноманітніші програми: від західноєвропейської класики - до сучасних обробок фольклорної та популярної музики. Тому велике задоволення від цього дійства отримали і шанувальники народної пісні.
 
А заключна пісня хору "Все буде добре" (сл. і муз. С. Вакарчука), яка пролунала, як гімн-надія, надала такого емоційного підйому, що ії співали усі присутні.

 
 
Бібліотекарі та відвідувачі бібліотеки дуже вдячні колективу хору за чудовий концерт, за їх просвітницьку діяльність, за  безмежну годину позитива, яка надала поштовх до подальшого розширення музичних захоплень.    
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter