Українці в контексті розвитку європейської та світової цивілізації

«Українці в контексті розвитку європейської та світової цивілізації»
   патріотично - культурологічний  проект ЦБС Деснянського району м. Києва
 
 Ми родом з того краю,
де солов'ї співають,
Куди здаля лелеки
вертаються завжди…
 Обґрунтування проекту
 Актуальність проблеми:
  Імена багатьох  українських творців, знані в усьому світі. Проте, мало хто їх знає в самій Україні що це українці. В цьому одна з особливостей української культури. Будучи унікальною, як і інші культури, та високорозвиненою, вона тривалий час мала ховатися в затінку інших культур Європи. Їй випала нелегка історична доля вижити за будь яких умов. І вона вижила, довівши цінність свої надбань для культурного досвіду всього людства.
Провів  бліцопитування  і дослідження серед користувачів,  колектив ЦБС зробив висновки, що знання за цією темою недостатньо розповсюдженні серед мешканців району.
Провідна  ідея проекту -   ознайомити користувачів  бібліотек з найкращими іменами,  винаходами, творами наших співвітчизників, які в силу обставин мешкали чи  і зараз мешкають за кордонами нашої Держави.  Це буде сприятимуть подальшому входу України в Європейський Союз та світове товариство на правах рівноправної інтелектуально розвинутої нації.
 Мета:
-  ознайомлення читачів  з культурою, наукою, літературою, мистецтвом народів Європи  та світу, висвітлення особистостей, які  народилися в нашій державі,  але мешкали  в інших країнах  та зробили вагомий внесок в розвиток європейської та світової цивілізації;
-    поширення  історичних знань про епоху, під час якої творили українці, зазначені  в проекті .
 Цільова категорія учасників проекту: діти, юнацтво, молодь.
 Очікувані результати: 
-  збагачення інтелектуального, духовного потенціалу нації;
-  розвиток у користувачів ЦБС патріотизму, гордості за український народ;
-  зріст  творчої активності учасників проекту;
- поширення їх спілкування з  колективами  закладів країн світу, які компетентні в питаннях, поставлених для реалізації в проекті.
 Втілення проекту потребує об’єднання зусиль бібліотек з органами влади, видавництвами, освітніми закладами нашого району, музеями міста. Співробітництво за проектом надає можливість залучення  партнерів для проведення різних за формою заходів. 
 Місце створення – централізована бібліотечна система Деснянського району м. Києва (ЦРБ ім. П. А. Загребельного, вулиця Драйзера, 6).
Контактний телефон: + 38044-546-90-44
 Термін реалізації – 1 рік.
 
Підсумки роботи за проектом
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter