11.03.2015

Звучать Шевченкові слова…
«Ми ще невеликі – вісім років маємо,
Але про Шевченка вже багато знаємо»,  -
так  11 березня юні читачі бібліотеки № 119 – учні 2-х класів СШ № 207 розпочали свою участь у літературно-художньому ранку «Звучать Шевченкові слова» до річниці від дня народження Великого Кобзаря в рамках Шевченківського березня.
 
«Життя нашого поета таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це – легенда», - уважно діти слухали уривки з повісті Степана Васильченка «У бур’янах»,  з повісті-казки Євгена Білоусова «Тарасове перо», із оповідання Івана Андрусяка «Нечиста сила». 
Слайд-презентація ознайомила читачів із життєвим і творчим шляхом видатного українця. Цікаво було школярам дізнатися, що Тарас Шевченко хотів створити підручники українською мовою, але видав лише «Буквар південноруський». За цією книгою навчався бідний покріпачений народ у недільних школах, і це була єдина книжка, яку Шевченко видав за свої гроші й коштувала вона 3 копійки.
Атмосфера урочистості, пошани і великого інтересу до народного генія панувала у бібліотеці, що найшло своє відображення у поетично-музичному віночку, де діти співали, танцювали, натхненно читали  твори Тараса Шевченка. Найактивніші учасники заходу отримали від бібліотеки заохочувальні призи-книжки.

Нехай же вогник Кобзаря завжди горить у ваших серцях, дорогі діти, посилаючи промені любові до природи, до рідного слова, до України:
«Не забувай Шевченка спів
 Про горду  славу козаків.
 Не забувай, що ти дитина
Землі, що зветься Україна.»
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter