12.03.2015

12 березня в ЦРБ № 141 відбувся вечір-портрет «Князь Володимир: становлення державної влади в Київській Русі» за діючим проектом «Україна. Становлення державності».
 
В заході взяли участь працівники музею історії Десятинної церкви та юнацтво нашого району. Увазі  присутніх була представлена виставка-вернісаж «Історія виникнення української держави в часи Київської Русі». Постать князя Володимира предстала перед читачами не тільки, як державного та політичного діяча, але й як будівничого першого кам'яного храму на землях Київської Русі. Великий князь сам прийняв християнство й охрестив весь народ. Від того часу розповсюджувались наука й освіта, почали вчені монахи писати вітчизняну історію.
 
Під час правління Володимира Київська Русь стала однією з наймогутніших країн Європи. А прозвано було князя Володимир Великий тому, що зробив свою державу великою та міцною.
На заході були представлені тематичні відео - матеріали, які допомогли відвідувачам бібліотеки більш яскраво відчути значущість подій тієї сивої давнини. Отже, мандрівка вглиб історії виявилася цікавою та корисною...
 
Долучайтесь до наших заходів, шановні користувачі!
Вивчаймо історію разом!
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter