"День Пам'яті", присвячений героям ВВВ, воїнам-афганцям, учасникам Революції Гідності та бійцям АТО

 
  Важкі часи об’єднують 
images

   «День Пам’яті», присвячений героям ВВВ, воїнам-афганцям, учасникам Революції Гідності та бійцям АТО, відбувся 17 лютого у середній школі № 306. Герої трьох воєн, учасники Майдану та волонтери були запрошені на захід, організований головою Наглядової ради «Благодійного фонду Свято-Покровський» Михайлом Іщенком.

Ярослава ЗОЛОТЬКО. Фото Назара ФУРИКА | спеціально для «Хрещатика»

   Михайло Іщенко постійно робить добрі справи та опікується тими, хто цього найбільше потребує. У нинішні важкі часи, коли все має йти на оборону нашої Батьківщини, він не забуває про бійців, які захищають кордони нашої країни, та тих, хто робив це у минулому.

    Запрошені гості — це три покоління мужніх людей, які знають справжню ціну миру та символізують єднання українців різного віку. Поетичне гасло заходу дуже символічне: «Можна все на світі обирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину».

   «Цей захід є дуже важливим для патріотичного виховання наших учнів. Часто ми організовуємо зустрічі дітей з бійцями АТО. Школярі власноруч плетуть маскувальні сітки, які ми передаємо у зону АТО. Діти готові допомагати бійцям і з радістю цим займаються навіть на канікулах»,— розповідає Галина Макітренко, директор школи № 306.

   У літературно-музичній композиції «Зірковим шляхом свободи — до духовної єдності» виступили з піснями талановиті учні школи № 306 та студенти Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра. Під час танцю учасники розгорнули на сцені український прапор. На концерті лунали патріотичні пісні трьох поколінь, в яких є найголовніше, спільне для всіх — любов до Батьківщини та бажання її захищати. Зал вшанував воїнів, які віддали життя за свободу і незалежність України хвилиною мовчання. В пам’ять про героїв була запалена «Свіча Пам’яті». Наприкінці дійства зал і учасники концерту разом виконали Духовний Гімн України.

   «Вважаю доречним проведення таких заходів, як сьогоднішній. Діти повинні знати історію своєї країни. Їм піде на користь спілкування з військовими. Бійцям, які зараз перебувають у зоні АТО, також дуже приємно отримувати плетені школярками шкарпетки, дитячі малюнки, листи. Енергія, яка міститься в таких подарунках, дає віру, що війна скінчиться, і бажання жити та захищати інших»,— сказав Костянтин Вінниченко, боєць 1-го батальйону ім. Сергія Кульчицького.

   Наприкінці вечора школярі, які приготували малюнки для бійців на тему «Я — це Україна», передали свої роботи у зону АТО. Всі гості заходу отримали пам’ятні дарунки від БФ «Свято-Покровський».

    Так склалося для нашої країни, що місяць лютий насичений трагічно-героїчними датами. 17 лютого символізує Революцію Гідності, криваві події на Майдані 2014 року. 15 лютого Україна відзначила 26-ту річницю виводу військ з Афганістану. З цієї нагоди Михайло Іщенко взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знака у парку «Молодіжний». Під час цього заходу голова Спілки ветеранів Афганістану Деснянського району Валерій Передерій вручив благодійнику відзнаку Київської міської Спілки ветеранів Афганістану — орден «Слава і честь» ІІІ ступеня за постійну допомогу ветеранам-афганцям.

    «Уже чотири роки Михайло Іщенко опікується сім’ями загиблих в Афганістані. Він фінансує поминальні обіди, поїздки. Михайло Володимирович — небайдужа людина, яка підтримує сім’ї бійців не лише матеріально, а й морально»,— розповідає Людмила Чернова, голова Комітету сімей загиблих Деснянського району.

    І насправді, небайдужість та добрі справи, які роблять не тільки в свята, а кожного дня, не залишаються без вдячності. Наразі для нашої країни настали дуже важкі часи. І всі патріоти повинні зробити все від них залежне, щоб вона вистояла.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter