29.04.2015

"Якщо людина не знає,
до якої гавані вона прямує
для неї жоден вітер не буде попутним."
(Сенека) 
Чи замислювалися ви, що вибір професії - це перший крок підлітків у доросле життя? Зважені всі «за» і «проти», «приміряні на себе" заняття, що приваблюють, але... Що робити, якщо так і  немає розуміння того, в якому напрямку потрібно рухатися?
 
У профорієнтації є практичні інструменти, які допомагають точніше визначити, яка професія підходить людині, але зробити це може тільки професіонал. Зустріч з психологом Сидоркіним Віталієм Володимировичем, у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей, продемонструвала це. Десятикласники з задоволенням приймали участь у тестуванні та обговоренні їх результатів. Дуже відповідально віднеслися вони до рольових ігор, до вирішення незвичайних завдань, виявивши вміння реально оцінювати свої здібності, працювати в команді. Ця зустріч допомогла краще зрозуміти, що, як казав Л.М. Толстой, "щастя не в тому, щоб робити завжди, що хочеш, а в тому, щоб завжди хотіти того, що робиш."
 
Протягом  підготовки до цього заходу, учням довелося відкрити для себе багато книг з психології, переконатися, яка це цікава наука. Сподіваємося, що цей інтерес не обмежиться тестами. Завжди пам'ятайте один з доведених цікавих фактів: "Кращим засобом від турбот і стресу є читання. Дивно, але цей спосіб набагато ефективнішій прогулянкам та прослуховуванню музики."
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter