21.04.2015

«Самой удивительной сказкой является жизнь  человека…»
Г.К.Андерсен

 


В останній рік свого життя Андерсен прочитав в  одній з англійських газет, що його казки належать до числа найбільш популярних у всьому світі книг. Пройшли роки, і слава казкаря витримала перевірку часом…
 
21  квітня в бібліотеці № 141 для наших юних  користувачів  відбулась літературно-мистецька година «Чарівник країни мрій» до 210-річчя від дня народження відомого данського письменника Ганса Крістіана Андерсена.
До уваги читачів була представлена книжкова експозиція «Кошик казок Ганса Крістіана Андерсена».  Сьогодні ми говоримо Андерсена не тільки , як про казкаря… Андерсеном було написано дуже багато різножанрових творів . Це - вірші, повісті , романи, п’єси, трагедії, автобіографічний твір «Казка мого життя», публіцистика – записки мандрівника, збереглися листи  письменника до його друзів, відомих  особистостей…
 
Наші читачі із зацікавленістю  прослухали огляд літератури книжкової виставки, ознайомились з віршами Андерсена, подивились мультиплікаційний фільм «Стійкий олов’яний солдатик».

Щорічно в день народження великого казкаря Андерсена весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. Згадаємо і ми творчість  неперевершеного данського письменника і ще раз осмислимо важливість існування дитячої книги.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter