18.05.2015

"Моє дитинство, вбите на війні"
(Л.Костенко)

Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму. Згадати про те, якою трагедією була Друга Світова війна, допомогли ряд заходів у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей. Про страшні події, що прокотилися теренами України, нагадала відео-презентація "Київ у 1943-1945 рр.", в основу якої були покладені матеріали, створеної у бібліотеці, інформаційної довідки "Київ у полум`ї війни».
 
А літературно-мистецька година "Відлуння війни" допомогла згадати літературні твори українських письменників про війну, подивитися репродукції картин відомих художників. Виразним додатком до цього стали спогади  головного бібліотекаря Островної Галини Пилипівни, дитинство якої випало на "сороковые, роковые". Створенню емоційного настрою сприяли пісні воєнних років "Степом, степом", "До свидания, мальчики", "В землянке" та інші. Присутні мали змогу послухати їх не тільки у запису професійних співаків, але й - у виконанні юних музикантів.
Розгорнута книжкова виставка "З тобою, роде мій орлиний, іду дорогами війни" привернула увагу багатьох відвідувачів бібліотеки до цих минулих трагічних і героїчних років, бо сьогодні "війна" - не тільки історія. Недарма символічним стало гасло «Пам'ятаємо. Перемагаємо». Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона - запорука нашої надії, віри та перемоги сьогодні. "Росте-виростає гартована рать. Ніколи нікому її не зламать!",  як писав М.Рильський.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter