22.05.2015

Мандрівка у світ Добра
 
«Живи правдиво і добро звершай,
Та нагород за це не вимагай.
Хай оживає істина стара –
Людина починається з добра.»

22 травня  маленькі читачі бібліотеки  № 119 – вихованці молодшої та середньої груп школи-садочка «Лісові дзвіночки» - долучилися до Всеукраїнської акції «День добра» і здійснили медіа-подорож у Країну Доброти, Милосердя та Дружби.
 
«Доброго ранку!» - привіталися малята і бібліотекарі, посміхнулися один одному - й одразу в бібліотеці запанувала невимушена атмосфера гарного настрою, чемності та доброзичливості. Разом із бібліотекарями дошкільнята пригадували улюблені казки та оповідання, у яких добро завжди перемагає зло, хороших та поганих літературних персонажів; із задоволенням повторювали вірші про доброго лікаря Айболитя; слухали прислів’я про добро і небайдужість.
Із радістю малюки за допомогою пальчикових паперових ляльок перевтілилися в героїв української народної казки «Як звірі зимували» і дружно будували будиночок та захищалися від лиходіїв. Емоційно дітлахи читали вірші про маму, що втілює доброту і любов, про красу і чарівність нашої України; разом з героями мультфільму «Один, два – дружно» за казкою Володимира Сутєєва рятували Лося, на котрого впало дерево і якого хотіли з’їсти вовки. На виставці «Доброта, як сонечко, завжди гріє» дошкільнята із цікавістю розглядали яскраві книжки, що вчать доброті, порядності, ввічливості, турботі, шанобливому ставленню до оточуючого світу і які з душею підібрали бібліотекарі. Приємно було діткам отримати невеличкі подарунки – книжкові закладки для охайного і бережливого читання, і на подяку малята влаштували флешмоб - засвітили «Сонце доброти» на майданчику біля бібліотеки, промінці якого будуть зігрівати всі милосердні серця:
«Ми у світ приходимо, щоб добро творити,
Бачити й відчути всю красу Землі.
Треба рідну землю-матінку любити,
Вчитись світ любити, доки ще  малі.»
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter