Благодійний фонд «Свято-Покровський» організував святкування з нагоди Дня Перемоги

 
«Не згасне пам’ять і вічна слава» — День пам’яті та надії 
images
Благодійний фонд «Свято-Покровський» організував святкування з нагоди Дня Перемоги в Деснянському районі

5 травня у приміщенні Київської муніципальної української академії танцю ім. Сержа Лифаря відбулися урочистості та святковий концерт на честь ветеранів Великої Вітчизняної війни, воїнів-афганців та героїв сьогодення, які захищають нашу країну на сході.

Яна РОЩІЙ | спеціально для «Хрещатика» Фото Олексія ІВАНОВА


Захід, організований Благодійним фондом «Свято-Покровський» до 70-річчя Дня Перемоги зібрав понад 300 ветеранів ВВВ Деснянського району, а також членів родин загиблих в Афганістані та воїнів АТО.


70 років минуло від того часу, коли стихли останні залпи гармат Великої Вітчизняної війни. Під звуки воєнних та українських народних пісень колишні воїни згадували свою молодість... Вони й не думали, що вже за два покоління нашим співвітчизникам знову доведеться воювати, захищаючи свою країну. І в 70-ту річницю Перемоги ветерани сподіваються, що наша держава дуже скоро житиме в мирі. «Якби мені хтось сказав, що в Україні знову буде війна — не повірив би»,— говорить ветеран ВВВ Станіслав Францевич. Далі з болем продовжує. «З 8 років я залишився сиротою. Ні батька, ні матері... З молодості воював — у 13 років пішов на фронт, до лав Радянської армії. Я поляк, і залишився захищати Україну та Польщу. Тричі був тяжко поранений. Кожного дня наші хлопці помирають на сході. Ми вже зробили свою справу і бажаємо молоді, щоб вони гідно захистили мирне небо і свій дім».


На концерті з нагоди свята 18 ветеранів Великої Вітчизняної були нагороджені ювілейними орденами «70-річчя Перемоги». Нагороди вручали голова наглядової ради Благодійного фонду «Свято-Покровський» Михайло Іщенко та голова ради організації ветеранів Деснянського району Києва, генерал-майор у відставці Андрій Пікалюк.
«Ми вже давно і тісно співпрацюємо з громадськими організаціями ветеранів. Це воїни-афганці, ветерани ВВВ, а тепер і герої АТО. Наш захід дав можливість людям поспілкуватися. У залі — справжнє поєднання трьох поколінь. В подальшому плануємо продовжувати цю традицію»,— розповідає Михайло Іщенко. «Раніше проводилися свята у форматі. «Солдатська каша, фронтові сто грамів». Вважаю, що сьогодні це не доцільно. Нагородження ветеранів війни та концерт для душі! У наших гостей на очах сльози ностальгії, радості життя та передчуття нашої Перемоги... І я гордий тим, що вони задоволені»,— додає він.

На концерті чудово виступили студенти Київської муніципальної української академії танцю ім. Сержа Лифаря та Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра. Апофеозом програми стало виконання Духовного Гімну України всіма учасниками концерту. Це було справжнє свято пам’яті та надії
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter