Родичі Героїв Небесної Сотні отримають обіцяні наділи

 
Родичі Героїв Небесної Сотні отримають обіцяні наділи

Земельна комісія Київради схвалила проект рішення про розроблення проектів землеустрою


   Родини Героїв Небесної Сотні отримають по 10 соток у Биківні. Схвалений профільною комісією проект рішення запропоновано розглянути на пленарному засіданні Київради як невідкладний.
Ганна КАСІЧ. Фото Олексія ІВАНОВА | «Хрещатик»

   Постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування на останньому своєму засіданні одноголосно схвалила в цілому проект рішення Київради «Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам-членам сімей загиблих киян Героїв Небесної Сотні в с. Биківня у Деснянському районі міста Києва для будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд».
   Як розповів депутатам у ході засідання суб’єкт подання — депутат Київради (фракція «Радикальна партія»), заступник голови постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Олександр Вовченко, цей проект рішення виносився на сесію Київради як невідкладний і був ухвалений за основу ще 5 березня та відправлений на доопрацювання.
   «Нагадаю — це з тієї причини, що з 24-х родин лише два представники бачили ці ділянки «вживу». І ще виникало багато питань щодо зелених насаджень,— зазначив він.— У людей склалося враження, що їм дають найгірше з можливого. За ці три тижні ми провели багато виїзних засідань, нарад у директора Департаменту земельних ресурсів. Люди подивилися на ці ділянки, з’ясували, що поряд є всі необхідні інженерні мережі, чудовий сосновий ліс, розвинена інфраструктура. У результаті ми отримали протокол, де 100 % родин погодилися з даними земельними ділянками».
   Єдина відмінність доопрацьованого варіанту полягає у кількості сімей. Раніше подавалися списки з членів 24-х родин, нині — з 23-х. «Сталося так тому, що сьогодні зв’язок між загибеллю одного з киян і подіями на Майдані поставлено під сумнів. Я звернувся до Прокуратури міста Києва та Генеральної прокуратури за офіційним роз’ясненням з цього приводу, адже наразі цей киянин є Героєм України. Додам, що родичі загиблого відмовилися писати заяву на виділення земельної ділянки»,— пояснив пан Вовченко.
   Родичі загиблих Героїв Небесної Сотні матимуть наділи у 0,10 га (10 соток). Схвалений профільною комісією проект рішення запропоновано розглянути на пленарному засіданні Київради як невідкладний. Про це поінформував голова постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землеустрою Володимир Прокопів.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter