Першу ділянку велодоріжки на Троєщину здадуть у травні

 
  Першу ділянку велодоріжки на Троєщину здадуть у травні

   У Києві активно розгорнулося будівництво велодоріжки, яка зв'яже житловий масив Троєщина та Європейську площу. Перший пусковий комплекс на Трухановому острові планується завершити до кінця поточного місяця, до початку фестивального сезону.

– На Труханівській вулиці уже наносять маркування, цю ділянку повинні закінчити до кінця травня, – розповіла "Вечірньому Києву" Ксенія Семенова, радник голови КМДА з питань велоінфраструктури. – Також тривають роботи з розширення тротуарів і ремонту їх покриття на проспекті Генерала Ватутіна. Враховуючи, що за маршрутом велодоріжки рухається багато транспорту, у тому числі автобуси, ми не виводили її на дорогу – по мосту через Десенку велодоріжка пройде по тротуару як велосипедно-пішохідна. Утім, впевнені в собі велосипедисти зможуть законно їхати через міст і по автомобільній дорозі.

   Будівництво велодоріжки з Європейської площі на Троєщину має 7 пускових комплексів, проект розрахований на 5,5 місяців, однак точної дати закінчення робіт поки не називають. Пусковий комплекс №1 – вулиця Труханівська, Пішохідний міст, №2 – схили Хрещатого парку, Володимирський узвіз, №3 – проспект Генерала Ватутіна, Московський міст, №4 – вулиця Оноре де Бальзака, №5 – вулиця Марини Цвєтаєвої, №6 – вулиця Сабурова, №7 – вулиця Теодора Драйзера.
Джерело: Вечірній Київ 100
Автор: Григорій Мельничук
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter