Реорганізація ЖКГ

 
Працівники ЖЕКів почнуть більше заробляти
Реорганізація ЖКГ дасть можливість покращити послуги населенню

   Днями представники столичної влади зустрілися з колективом ЖЕКу № 317 у Деснянському районі. На нараді обговорювали питання щодо реорганізації системи управління галузі, а саме: оптимізація штату працівників, заробітна плата та пропозиції щодо покращення послуг ЖКГ.

Ярослава ЗОЛОТЬКО, Фото Олексія ІВАНОВА | «Хрещатик»

   У столиці очікують на реформи в житлово-господарському секторі. Так, житлово-експлуатаційні дільниці прийдуть на зміну ЖЕКам. Тобто на 10 районів столиці буде одна керуюча компанія, до складу якої ввійде ЖЕК, тому і називатиметься він дільницею. Реорганізацію роботи націлено, перш за все, на підвищення рівня надання послуг та створення прийнятних умов праці для технічної ланки працівників.
   На зустрічі з колективом ЖЕКу № 317 заступник голови КМДА Петро Пантелеєв зазначив, що Деснянський район є одним із кращих у столиці щодо якості обслуговування киян.
   «Я чую відгуки людей, які відзначають гарно прибрані, охайні двори. Мене, як керівника, хвилює, як проходить процес реорганізації. Я зацікавлений не лише захистити зарплату працівникам, а й збільшити її. Вважаю ту платню, що отримують робітники, неадекватною тим вимогам, які висуваються до послуг ЖКГ»,— висловив свою думку посадовець.
   Оскільки ЖЕК має одні з кращих показників у Києві, то через декілька місяців після реорганізації планується працівникам потроху збільшувати заробітну платню, розповів Петро Пантелеєв. За словами Петра Олександровича, однією з проблем ЖКГ є те, що на одного двірника доводиться два керівника. Ця проблема вирішуватиметься під час реорганізації.
   Також чиновник зазначив, що ЖЕКи повинні налагодити діалог з людьми. Для цього встановлено додаткові дошки об’яв, щоб громадяни отримували інформацію з офіційних джерел, а не із незрозумілих листівок.
   Петро Олександрович розповів, що особисто пройшов шлях від головного інженера до керівника ЖЕКу, тому як ніхто добре розуміє проблеми, з якими стикаються працівники. Він підтримав двірників у їхньому прагненні заварити сміттєпроводи. Адже часто вони перебувають в аварійному стані.
   «Ми повинні відновити довіру мешканців столиці до нас. Також нам не можна втрачати наших працівників, інших у нас не буде»,— додав заступник голови КМДА.
   За словами заступника голови Деснянської РДА Віктора Крохмалюка, у ЖЕКу № 317 планується створити систему преміювання. Також він розповів, що в районі розпочато діалог з двірниками (на їхню працю більш за все звертають увагу кияни), з майстрами (піднято їхню відповідальність), постійно проводяться наради. Результат — кияни почали менше скаржитися на їхню роботу.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter