У Деснянському р-ну відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс "MUSIC DANCE FEST - 2015"

 
Свято натхнення

 В столиці визначили переможців «MUSIC DANCE FEST — 2015»


   14 березня на базі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 23 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району столиці відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс «MUSIC DANCE FEST — 2015». Протягом дня журі обирало кращих у номінаціях «Хореографічне мистецтво», «Оригінальний жанр» та «Вокал».

Марія КАТАЄВА | «Хрещатик»

   Фестиваль проходив за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА, Управління освіти Деснянського району, Київської міської організації «Матері і сестри молоді України», а його організаторами були творчі об’єднання «Продіс» (Київ, Україна), «Interfest» (Рига, Латвія) та творча група Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого.
   Основною метою фестивалю-конкурсу став пошук та підтримка юних талантів України у різних видах мистецтва та сприяння участі переможців у Міжнародному форумі «Baltic stage — 2015». До участі було запрошено творчі колективи та виконавців від 4-х до 25-ти років з Києва, Білої Церкви, Жашкова, Володимира-Волинського, Бердянська, Донецька тощо. Оцінювало їх виступи поважне журі з відомих діячів культури та мистецтва, зокрема, хореографи Анжела Копотя, Юлія Кірієнко, Тарас Копил та Микола Ковель, художній дизайнер Марина Лапа та дизайнер костюмів для танців і спорту Вікторія Шелеміна, заслужена артистка України Наташа Турбіна та співак Олександр Доля. Очолювали журі продюсер Геннадій Пугачов та актор і режисер Анатолій Суханов.
   За рішенням організаторів фестиваль-конкурс було присвячено усім героям України, які захищають незалежність нашої держави, а в першу чергу справжній патріотці, Герою України Надії Савченко. Лауреат міжнародних та українських конкурсів Денис Фролов присвятив їй свою музичну композицію «Янгол-охоронець».
   Фестиваль-конкурс відбувався у три етапи. У першій частині виступали хореографічні колективи та представники оригінального жанру. Перемогу в номінації «Хореографічне мистецтво» здобули зразковий ансамбль танцю «Росток» (у віковій групі 7-10 років), колективи «М-44» (11-14 років), Totem Dance school (15-25 років), ансамбль «Крила», Анна Коростельова та Софія Пікалова (соло), Євдокія Гусак та Софія Пікалова (дует) з Totem Dance school. А в номінації «Оригінальний жанр» кращими стали Маргарита Савка і Іван Пришляк. У другому блоці виступали вокалісти від 6-ти до 14-ти років. Переможцями стали Катерина Баліцька (у віковій групі 6-8 років), Богдан Титаренко (9-10 років), Ірина Войко та Валерія Пенязькова (11-12 років), Анна Бабанська (13-14 років). На сцену у третьому блоці були запрошені вокальні колективи та старші солісти. Серед них кращими визнали вокалістів Аліну Багінську, Анну Одинець (15-16 років) та Владислава Демиденка (17-18 років), а серед колективів — «Шалала-шоу» (7-10 років) і «Овація» (11-16 років).
   Усім учасникам вручили дипломи лауреатів І, ІІ та ІІІ премій, а також пам’ятні статуетки та подарунки. Найкращі вокалісти та колективи отримали сертифікати на участь у Міжнародному форумі «Baltic stage — 2015», який відбудеться у концертному залі «Дзінтарі» міста Юрмала (Латвія) 15-19 червня.
   «Проведення таких фестивалів, що дають можливість реалізуватися яскравим індивідуальностям, якими є всі діти, дуже важливе,— вважає співголова журі Анатолій Суханов.— Ми бачили їхнє натхнення, що єднало викладачів, батьків і самих конкурсантів, позитив, який так необхідний сьогодні, відкритість, щирість і впевненість, що все буде добре. Приємно, що сучасні діти обирали для виконання українські пісні без шароварщини, виконували їх з гідністю і гордістю за свою країну, що не завжди під силу дорослим».
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter