Дорожні служби взялися за ремонт міжквартальних і міжбудинкових територій

 
Додому — новими доріжками

    Дорожні служби взялися за ремонт міжквартальних і міжбудинкових територій і відійшли від латання «урядових» кварталів

    Як саме ремонтують дороги та міжбудинкові проїзди, особисто перевірив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов. Він проінспектував ремонт  міжквартального проїзду поблизу будинків на вул. Закревського, 85-а та 85-б. Там уже  замінили асфальт, зробили нове покриття тротуарів, замінили бордюри та люки. Це перші об’єкти, такі ж заходи зараз тривають по всіх районах міста. Цього року на ремонт дорожнього покриття в місті виділено близько 550 мільйонів гривень.

Леся КЕСАРЧУК | «Хрещатик» Фото Олексія ІВАНОВА

    «Шию зламати можна»,— саме так відгукуються кияни про дороги до своїх під’їздів біля будинку. В багатьох місцях уже давно зникло асфальтове покриття і яма на ямі. Завдяки постійним скаргам міська влада вирішила відреагувати і відразу взялася ремонтувати найбільш проблемні ділянки. «На вимогу киян, які зверталися зі скаргами до Контакт-центру 15-51, до листопада цього року мають бути відремонтовані 469 міжбудинкових та міжквартальних проїздів. На відновлення асфальтове покриття місто вже виділило понад 200 млн грн»,— зазначив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов. Він оглянув завершення капремонту проїздів та прибудинкової території на вул. Закревського, 85-а та 85-б у Деснянському районі. Побаченим був задоволений. За три тижні тут новим асфальтом застелили дорожнє покриття, також полагодили тротуари, встановили 18 люків оглядових колодязів за європейськими нормами та сучасні зливостоки, замінили понад 220 погонних метрів бордюрів. Наразі тривають ремонтні роботи по всьому місту. На вулиці Газопровідній у Подільському районі також облаштували дощову каналізацію, розширили проїжджу частину (від вул. Стеценка до вул. Синьоозерної), встановили 46 нових опор освітлення.

    Окрім цього, столична влада вирішила таки відремонтувати давно обіцяну площу Перемоги. За словами Ігоря Ніконова, там цього року розпочалося оновлення двох шляхопроводів біля станції метро «Святошин» (автомобільний та Ковельський через залізничні колії). Також на мосту встановлять монолітну плиту, здійснять гідроізоляцію конструкцій, оновлять понад 6 тис. кв. м проїжджої частини та 1,25 тис. кв. м тротуарів. Крім того, планується продовжити виконання робіт на проспекті Перемоги в напрямку станції метро «Берестейська». Нагадаємо, ще в 2013 році попередня влада обіцяла здійснити капітальний ремонт проспекту і розширити його. Адже там щоденно виникають довжелезні затори, немає тротуарів для пішоходів і велодоріжок. Нинішня влада запевняє: усе буде. «Реконструкція двох послідовно розташованих шляхопроводів з посиленням несучих конструкцій покращить безпеку руху, збільшить пропускну спроможність. Ми подбаємо про наявність на проспекті Перемоги пандусів та належних понижень на шляху для людей з обмеженими можливостями. А для прихильників здорового способу життя зробимо нові велосипедні доріжки»,— наголосив Ігор Ніконов. Загалом цього року виділено близько 550 мільйонів гривень на ремонт дорожнього покритт
я.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter