Урочисті заходи до 8 і 9 травня в столичних районах

 
Свято зі сльозами на очах...

Урочисті заходи, які відбудуться в столичних районах 8 і 9 травня


    У Голосіївському районі 8 травня під час ритуалу пам’яті «Ніхто не забутий, ніщо не забуто» буде покладено квіти до меморіального комплексу в Кончі-Заспі (хутір Мриги). Цього ж дня о 10.30 керівництво району зустрінеться з учасниками бойових дій, інвалідами та ветеранами війни. А о 12.00 буде організовано святковий обід та концертну програму для ветеранів.

    У Дарницькому районі 8 травня відбудеться одночасне покладання квітів до всіх пам’ятників воїнам, зокрема — о 10.00 на Привокзальній площі біля Монументу Мужності, де відбудеться мітинг-реквієм «Від Перемоги до Перемоги».

    9 травня з 10.00 до 17.00 у Парку культури та відпочинку «Партизанська слава» (вул. Славгородська) гратиме оркестр. А з 12.00 до 15.00 відбудеться святковий концерт у «Зеленому театрі» цього парку за участю колективів художньої самодіяльності. О 15.00 в парку імені Воїнів-інтернаціоналістів (вул. Вербицького) за підтримки волонтерів буде організовано концертну програму.

    В Деснянському районі 8 травня об 11.00 керівництво району, актив ветеранських організацій та громадськість візьмуть участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам у селищі Троєщина. О 12.00 розпочнеться урочистий мітинг біля обеліску Слави у парку «Деснянський» за участю керівництва району, активу ветеранських організацій, громадськості та учнівської молоді. О 14.00 розпочнеться святковий концерт та пригощання учасників заходів «солдатською кашею» на території знімальної студії (вул. Закревського, 22).

    Представники Дніпровського району вшанують 8 травня ветеранів, які перебувають на стаціонарному лікуванні в Київській міській клінічній лікарні № 11.

    9 травня о 9.00 та 10.30 відбудуться Ритуал Пам’яті та покладання квітів до Кургану Безсмертя в Парку культури та відпочинку «Перемога», а також біля Пам’ятного знаку в мікрорайоні ДВРЗ. Крім того, на 10.00 в Парку культури та відпочинку «Перемога» заплановано захід «Солдатська каша».

    В Оболонському районі 8 травня керівництво району зустрінеться з активом ветеранських організацій, для якого організовано святковий концерт. А об 11.00 відбудеться Ритуал Пам’яті та мітинг біля пам’ятника воїнам ВВВ.

    У Печерському районі 9 травня відбудеться Ритуал Пам’яті з урочистим покладанням квітів до могили воїнів на Звіринецькому кладовищі за участю ветеранів, представників громадськості та молоді району.

    На Подолі 8 травня о 10.00 розпочнеться урочисте покладання квітів до Стели воїнам-інтернаціоналістам (Інтернаціональна площа) та монітора «Железняков» (Рибальський півострів), а також об 11.00 — мітинг-реквієм з покладанням квітів до пам’ятника морякам Героїчної Дніпровської флотилії (Рибальський півострів).
 
    Крім того, 9 травня о 10.00 мітинг-реквієм з покладанням квітів пройде й на Куренівському цвинтарі.

    У Святошинському районі 8 травня о 10.00 відбудеться покладання квітів до пам’ятника Невідомому Солдату (вул. Уборевича), пам’ятного знаку «Слава героям-партизанам України!» (ріг вулиць Симиренка та Григоровича-Барського), пам’ятника «Воїнам-автомобілістам» (вул. Симиренка, 21). Увесь день Вахта Пам’яті триватиме біля пам’ятного знаку першої лінії оборони (19-й км Житомирського шосе), воїнам 206-ї стрілкової дивізії (вул. Гната Юри, 10-Б, територія ЗНЗ № 35), меморіалу 25-ти воїнам-визволителям міста Києва (вул. Уборевича, неподалік рогу з просп. Палладіна). А о 12.00 ЗНЗ № 197 імені Дмитра Луценка (вул. Потапова, 12) відкриє літературно-музичне свято «Нам Україна понад усе». 9 травня вихованці ЦСПК «Щасливе дитинство» відвідають меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років».

    У Солом’янському районі 8 травня з 11.00 до 13.00 в Національному університеті оборони України ім. І. Черняховського (Повітрофлотський проспект, 28) триватимуть урочисті заходи «Спогади двох поколінь». 9 травня о 9.00 відбудеться вахта пам’яті та урочисте покладання квітів до монументів, обелісків та пам’ятників загиблим воїнам. О 12.00 розпочнеться хода-реквієм на честь воїнів, які загинули у роки Другої світової війни, покладання квітів за участю ветеранів, громадськості, депутатів, співробітників РДА, учнівської та студентської молоді. А з 12.00 до 15.00 можна буде відвідати концертну програму за участю хорових і оркестрових колективів району в парку імені М. Островського.

   У Шевченківському районі 9 травня о 9.00 відбудеться Ритуал Пам’яті за участю керівництва міста та району, ветеранів війни і праці, представників трудових колективів, громадськості, військовослужбовців, школярів з покладанням квітів до пам’ятника Героям-танкістам — визволителям Києва та до Стели Перемоги

 Підготував Віталій ЗНАМЕНСЬКИЙ «Хрещатик» Фото Бориса КОРПУСЕНКА

 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter