У Деснянському районі встановили новий рентгенівській мамографічний цифровий комплекс

 
Рання діагностика — запорука здоров’я

  У Деснянському районі встановили новий рентгенівський мамографічний цифровий комплекс

   У консультативно-діагностичному центрі, розміщеному в Деснянському районі столиці за адресою вул. Драйзера, 19, встановлено новий рентгенівський мамографічний цифровий комплекс МАДИС вартістю 1,3 млн грн. Тепер киянки зможуть безкоштовно перевіряти стан власного здоров’я.
Ярослава ЗОЛОТЬКО | «Хрещатик» Фото Бориса КОРПУСЕНКА

    Завдяки зусиллям київської міської влади мешканці Деснянського району нарешті отримали мамограф. Це сучасне діагностичне обладнання, за допомогою якого можна виявити рак молочної залози — хворобу, що вражає переважно молодих жінок працездатного віку. Оскільки апарат записує показання не на плівку, а на диск, то результат діагностики можна отримати одразу.
    У Деснянському районі столиці проживає близько 90 тисяч жінок. Тепер вони зможуть пройти діагностику на цій апаратурі абсолютно безкоштовно.
    «Вартість цього обладнання — 1,3 млн грн. Воно зроблено в Україні й профінансовано з міського бюджету. Зараз росте кількість онкохворих, тому всім жінкам, старшим 40-ка років, необхідно проходити мамографічне обстеження. Спочатку планувалося, що діагностика на цьому пристрої здійснюватиметься у дві зміни, але я дав вказівку, аби працювали три зміни. Тобто жінки зможуть проходити обстеження з 8.00 до 20.00»,— зазначив Київський міський голова Віталій Кличко.
    Завідувач рентгенологічного відділення Олексій Носов розповів, що до цього часу такого апарату в центрі не було. Якщо виникала підозра на патологію, то жінку відправляли на мамографію до Інституту раку, що на вул. Ломоносова. Відтепер мешканки Троєщини зможуть робити необхідне дослідження поряд із домом.
    «Моя команда працює над тим, щоб жоден медичний заклад столиці не відчував браку апаратури. Нещодавно ми презентували нове діагностичне обладнання для інфекційної дитячої лікарні, куплене на гроші західної компанії»,— продовжив мер.
    Відвідувачка діагностичного центру Надія Петрівна дуже рада, що не потрібно буде нікуди їздити, аби пройти обстеження. Також жінка попросила пана Кличка посприяти, щоб і стоматологічні послуги надавали пенсіонерам безкоштовно. Вона розповіла, що одна пломба коштує 200 грн і для людини, яка отримує мінімальну пенсію, це дуже дорого.
    Очільник столиці зазначив, що міська влада робить все для зменшення навантаження на пенсіонерів. Так, залишився безкоштовним проїзд у міському транспорті для пільгових категорій; звернувшись в органи соціального захисту населення можна оформити субсидію на комунальні платежі.
    Заступник голови КМДА Михайло Радуцький пояснив, що статистика повного одужання хворих на рак молочної залози досить непогана, а рання діагностика — це шанс для жінок зберегти здоров’я. «Придбання нового мамографа стане серйозним кроком у боротьбі з онкологічними недугами в усьому Києві. Також за підтримки голови КМДА придбано три сучасні кардіографи в різні райони столиці. Турбота про киян — наш головний пріоритет, і команда Віталія Кличка робить усе, що в наших силах, аби життя мешканців столиці було тривалим і комфортним»,— наголосив пан Радуцький. За його словами, зараз у медицині є проблеми, але міська влада намагається знаходити кошти на їх вирішення і залучати інвесторів. Так, в Олександрівську лікарню інвестор передав обладнання для проведення кардіохірургічних втручань на 4 млн грн.
    Іще одним нововведенням на Троєщині стане створення за ініціативи Деснянської РДА галереї творчості та живопису. У новій галереї безкоштовно проводитимуться художні виставки, презентації, книжкові ярмарки, зустрічі з українськими художниками. Галерея розміститься за адресою вул. Драйзера, 6. Відкриття планується на 1 вересня
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter