29.09.2015

Візерунчасті закладки книгам подаруй на згадку
Майстер-клас в бібліотеці

«Я - книжка! Я – товариш твій!
Ти зберегти мене зумій!
Листки, гляди, не загинай,
Зроби закладки – їх вкладай.»

Свято українських бібліотек у розпалі!  29 вересня книжки були в очікуванні подарунків, які для них прийшли готувати юні читачі нашої бібліотеки. А допомагали їм у цьому молода художниця Анна Левицька і бібліотекарі.
 
Для того, щоб наші книги мали гарний вигляд і багато років служили людям, треба знати правила користування книгою. Бібліотекарі постійно нагадують про це своїм читачам, навчають бережливо ставитись до книги, адже книги – наші вірні друзі і помічники.
Ось і цього разу дітлахи охоче розповідали, як вони люблять читати, як поводяться з книгами. Зокрема, щоб не загинати сторінки, бо це дуже шкодить книгам, щоб швидко знайти необхідну сторінку, треба користуватися закладками. І на деякий час бібліотека перетворилася на художню майстерню, де школярі залюбки взялися створювати книжкові закладки. Не біда, що шматочки кольорового паперу розсипалися по бібліотеці, а руки забруднилися клеєм. Натхненно, із задоволенням діти готували закладки-привітання до Всеукраїнського дня бібліотек, а чудового святкового настрою додали веселі пісні про бібліотеку. «Вітаю бібліотекарів! Вони найкращі!», «Я бажаю довгих років мамі, бібліотеці, вам!», «Я люблю бібліотеку і бажаю, щоб привозили нові книги і журнали.» - такі хвилюючі побажання написали юні читачі бібліотекарям і бібліотеці, а також у подарунок виразно читали вірші та дякували бібліотекарям за щиру дружбу, гостинність і допомогу.
 Хай же книги входять у кожен дім! Шануйте і бережіть їх!
І тоді весь розум, мудрість і людська доброта перейдуть до вас через книги.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter