У киян буде більше місць, де можна подихати свіжим повітрям

 
  Зелені та порядку у столиці побільшає

У киян буде більше місць, де можна подихати свіжим повітрям

У ці спекотні дні, коли кияни, які залишаються у місті, особливо відчувають цінність свіжого повітря та тінистої зелені. Щодо цього маємо добрі вісті з Київради. Територія столиці «приросла» ще 9-ма скверами, одним парком, а також церковкою замість хаотичного звалища та МАФів.

Ганна КАСІЧ | «Хрещатик» Фото www.stroyobzor.ua

Плюс 9 скверів та 4 бульвари

На пленарному засіданні Київради у четвер, 23 липня, депутати ухвалили низку важливих земельних рішень. Зокрема вони надали статус скверів 9-м ділянкам. Отже, де шукати нові зелені острівці у мегаполісі?

Найбільше пощастило Оболонському району, там відразу з’явилися 3 нових сквери: площею 0,42 га біля будинку № 28 на просп. Оболонському, площею 0,56 га на вул. Маршала Малиновського, 32-Б — 36 та площею 0,3 га на просп. Героїв Сталінграда, 35-А.

Пощастило Шевченківському району, там 2 нових сквери:
1,07 га біля будинків 33, 33-А по вул. Котовського та будинку 44 по вул. Щусєва. Деснянський район також отримав два нових сквери: 0,45 га на вул. Сабурова, 16-В та 0,28 га на вул. Лаврухіна, 7-Б.

У Солом’янському районі з’являться два сквери: площею 0,33 га на Червонозоряному проспекті на ділянці біля будинків № 27, 29, 31, 33 та площею 0,44 га на вул. Солом’янській біля будинку № 28.

У Дніпровському районі статус скверу надано ділянці 0,31 га на вул. Воскресенській біля будинку № 12-В.

Варто зауважити, що розгляд цих проектів рішень не викликав особливих суперечок у залі. Депутати різних фракцій погоджувалися, що примноження скверів і захист місць відпочинку киян — це добре. Об’єднавча ідея знайдена?

Мабуть так, оскільки того ж дня депутати розщедрилися й на бульвари. Для цього виділили аж чотири земельні ділянки вздовж Кільцевої дороги та бульвару Лятошинського у Голосіївському районі міста Києва. «Більш як піврічна боротьба за збереження зеленої зони в районі магазинів «МЕТРО» та «ЕПІЦЕНТР» завершилася перемогою,— не приховував своїх емоцій після голосування автор проекту, депутат Київради (фракція ВО «Свобода») Руслан Андрійко.— Цим рішенням буде покладено край вирубкам зелених насаджень лісосмуг уздовж Кільцевої дороги». Згідно з текстом ухваленого рішення, КП «Київзеленбуд доручається здійснити заходи щодо благоустрою відповідних територій
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter