Віталій Кличко проінспектував ремонт автомагістралей в Подільському та Деснянському районах

 
  Що чекає на столичні дороги

Віталій Кличко проінспектував ремонт автомагістралей в Подільському та Деснянському районах

Зокрема очільник столиці оглянув хід робіт з капітального ремонту вулиць Газопровідної та Західної, а також виконання заходів з благоустрою в’їзду до парку «Дружби народів».

Леся КЕСАРЧУК | «Хрещатик» Фото Олексія ІВАНОВА

Квіткові клумби, рівненький асфальт та нові велодоріжки. В’їзд в парк «Дружби народів» тепер не впізнати. Окрім ремонту дорожнього полотна, тут облаштували велодоріжки, а також паркінг на 60 місць. Також нанесена до
рожня розмітка та встановлені знаки і навіть облаштований пандус. «Ми тут зробили 3 метри нового асфальтованого тротуару, згідно з усіма стандартами. Окрім цього, засіяли травою та квітами клумби»,— розповів гендиректор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв. Роботи на цій території завершили в переддень приїзду мера міста: проклали новий асфальт, поливали клумби. Однак Віталій Кличко, оглянувши уважно територію, таки знайшов недопрацьовані моменти. Він дав доручення комунальникам та голові РДА встановити урни для сміття, розмістити сміттєві баки в усьому парку (а не лише біля в’їзду), збільшити кількість місць для паркування та перенести інформаційні дошки в зону для пішоходів. За його словами, понад 40 років, відколи відкрили парк «Дружби народів», жодного ремонту тротуарів та велодоріжок тут не проводили. «Цей парк — місце, де відпочивають тисячі киян. Раніше тут було складно проїхати не лише на велосипеді, а навіть на машині. Асфальтове покриття не ремонтували з 1971 року, відколи з’явився зелений об’єкт. Впевнений, кияни, які проводять тут час, відпочивають та займаються спортом, оцінять, що парк став зручнішим та комфортнішим»,— зазначив мер міста. За його словами, «київавтодорівцям» дали завдання оновити покриття дороги, яке десятиліттями не бачило ремонту і встелене ямами. На підтвердження своїх слів Віталій Кличко запросив журналістів оглянути реконструкцію вулиці Газопровідної в Подільському районі. Саме рік тому цю магістраль постійно недобрим словом згадували водії. Зараз там уже завершують стелити асфальт. Роботи здійснюють не на швидкість, а на совість, запевняють у «Київавтодорі». «Оновлення Газопровідної розпочалося торік, і вартість робіт складала 81 млн грн. Тут влаштовано дощову каналізацію, розширено проїжджу частину вулиці, а також встановлено опори зовнішнього освітлення. Ми працюємо над контролем якості як самого матеріалу, так і над якістю виконаних робіт. Задля цього в корпорації створено відділ якості. Гарантійний термін на покриття доріг становить не менше 5 років»,— зазначив Олександр Густєлєв. Загалом цього року в Києві було покладено більше 500 тисяч квадратних метрів асфальту. Але це лише крапля в морі порівняно з тим, що більшість доріг в столиці потребують ремонту. «На жаль, у нас недостатньо коштів, щоб одразу провести реконструкцію усіх доріг у столиці, адже 90 % з них потребують ремонту, і для цього нам потрібні значні суми. Нагадаю, що зі столичного бюджету до центрального вилучається 60 % податку на доходи фізичних осіб. Це дискримінаційна норма, а ці кошти ми могли би використати на ремонт київських доріг,— наголосив Віталій Кличко.— Незважаючи на це, ми змінили ситуацію в місті і наступного року кратно збільшимо фінансування і, відповідно, кількість доріг, які відремонтують у Києві. А автомобілісти відчують, що ситуація дійсно змінилася на краще. Ми зробимо все для того, аби якість доріг у столиці відповідала найвищим стандартам».

Тож до кінця року в планах влади міста — провести реконструкцію та капітальний ремонт на 41 об’єкті, у тому числі на вулицях Васильківській, Братській, Тулузи та проспекті Бажана. Крім того, «Київавтодор» оновлює міжквартальні проїзди та прибудинкові території. На сьогодні вже виконано заходи на 75 об’єктах. Загалом до листопада 2015 року буде відремонтовано 489 дорожніх об’єктів

Мер Києва Віталій Кличко проінспектував ремонт автомагістралей в Подільському та Деснянському районах й, зокрема, виконання робіт із благоустрою в`їзду до парку «Дружби народів»
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter