12.10.2015

«І не буде переводу
Українському народу
Доки із глибин сторіч
Долина козацький клич»

(Я. Яковенко)
«Козацькому роду нема переводу».
(Історична година)
до дня українського козацтва
 
14 жовтня в Україні відзначають День українського козацтва. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави.

Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією. Перекази про звитяжні вчинки предків передаються з покоління в покоління. Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків.
 
Мабуть, немає жодної людини, яка б не знала про славну Запорізьку Січ, про січове козацтво.
 
12 жовтня, напередодні Дня українського козацтва в ЦРБ №141для учнів 9 класу ЗОШ №248 було проведено історичну годину «Козацькому роду нема переводу».
 
На зустріч з учнями до бібліотеки завітав кандидат історичних наук, доцент Київського університету ім. Б. Грінченко Бонь Олександр Іванович.
 
Олександр Іванович розширив знання учнів з історії  українського козацтва, Запорізької Січі, гетьманів. Ознайомив  з життям і побутом козаків, з їх культурою і традиціями.
 
Учні дізнались, що в сучасній Україні відроджуються історичні традиції: діє козацький рух, існують козацькі табори відпочинку, а юнаків урочисто приймають в козаки , і що потрібно виховувати  почуття патріотизму, національної гордості, любові до України.
 
Від учнів та вчителів було багато запитань до гостя. Присутніх було  ознайомлено з виставкою – вернісажем «Що козаку треба: степу, хліба й неба!», де представлена історична, пізнавальна, художня література про козацькі часи в Україні.
 
Наша пам’ять про славне минуле має підкріплюватись добрими справами, успішним навчання. Ми маємо бути достойними тих славних лицарів, запорізьких козаків, оборонців рідної землі.
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter